Hlavní navigace

Stát přispěje zařízením sociálních služeb na nové televize či set-top boxy

11. 9. 2019

Sdílet

Ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo dotační program v souvislosti s přechodem na DVB-T2. Určený je pro zařízení sociálních služeb a vyčlenilo na něj 20 milionů korun. Za peníze poskytované prostřednictvím krajů a hlavního města Prahy bude možné pořídit set-top boxy, televizory nebo úpravy antén.

Finanční podpora je pro pobytová zařízení sociálních služeb (například domovy důchodců, azylové domy nebo domy pro občany se zdravotním postižením), která provozují obce, svazky obcí, příspěvkové organizace obcí nebo krajů, spolky, církve či obecně prospěšné společnosti.

Čerpat je možné:

a) podporu do výše 1000 Kč na nákup set-top boxu ke každému televiznímu přijímači ve vlastnictví zařízení nebo jeho zřizovatele, který je využíván v zařízení sociálních služeb a neumožňuje příjem ve standardu DVB-T2/HEVC

b) podporu do výše 3000 Kč na televizor jako náhradu za přijímač, který neumožňuje příjem ve standardu DVB-T2/HEVC, 

c) podporu do výše 7000 Kč na nezbytnou úpravu anténního systému (nebo společné televizní antény), který je využíván v zařízení sociálních služeb a neumožňuje příjem ve standardu DVB-T2/HEVC.

Za způsobilé se považují náklady vzniklé a proplacené v období od 1. září 2019 do 31. srpna 2020. Výjimečně lze v případě objektivních důvodů uznat jako způsobilé náklady vzniklé před tímto termínem, ale nejdříve od 1. ledna 2019.

V podmínkách podpory je zmíněno, že set-top box nebo televizor „musí umožňovat s ohledem na princip technologické neutrality příjem televizního vysílání ve standardu DVB-T2/HEVC nebo příjem prostřednictvím satelitní platformy, případně příjem IPTV nebo jiné technologie“.

Podrobnosti a formuláře k podání žádosti najdete na stránkách ministerstva průmyslu.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).