Hlavní obsah

Zřekla se islámu a podniká v erotice. Afghánský otec ji chtěl na Slovensku zabít

Právo, ivi, Bratislava

Jeden ze zadržených občanů Velké Británie afghánského původu, kteří chtěli na Slovensku zavraždit 25letou ženu, protože se zřekla islámu, je její otec. S odvoláním se na britské zdroje to ve středu uvedl slovenský deník Nový čas.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiapadesátiletý Mohammed Patman a devětačtyřicetiletý Darya Khan Safi byli zadrženi 4. září ve Velké Británii v Londýně a v Coventry. V Británii jim byl podle tamních médií udělen azyl, protože v Afghánistánu pomáhali britským jednotkám.

Soud bude nyní rozhodovat o jejich vydání na Slovensko. „Na tyto osoby vydal specializovaný soud v Banské Bystrici evropské zatýkací rozkazy a čelí vydávacímu řízení na Slovensko,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

Proti britským občanům afghánského původu bylo zahájeno trestní řízení ve věci obzvlášť závažného zločinu úkladné vraždy ve stadiu přípravy. Oba muži měli ženu sledovat na území Rakouska, kde bydlela, a na území Slovenska, kde pracovala.

Plánování vraždy mají dokazovat záznamy z mobilního telefonu a internetová komunikace obou mužů.

Konvertovala k judaismu

Britská média informovala, že se jedná o dceru jednoho ze zadržených a ženu chtěli zavraždit nejen proto, že se zřekla islámu, ale také proto, že firma jejího manžela se podílí na natáčení erotických filmů. Žena je spolumajitelkou společnosti.

Z Británie do Rakouska se měla odstěhovat v roce 2017, když se seznámila se svým současným manželem a konvertovala na židovskou víru.

Reklama

Výběr článků

Načítám