Proč zrušil dlouho dopředu plánovaný koncert k 80. narozeninám? Proč nezpíval na festivalu Benátská!, což mělo mimochodem být jeho jediné letní veřejné vystoupení? A proč byl tak často viděn před nemocnicí?

Porucha krve

Na všechny tyto otázky je až teď jasná jediná a bohužel velmi smutná odpověď. „Před čtyřmi lety jsem pro agresivní nádor podstoupil velmi intenzivní léčbu, která vedla k jeho úplnému vymizení. Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě myelodysplastického syndromu,“ řekl Blesku sám Gott poté,co jsme se ho kvůli množícím se spekulacím na jeho zdraví přímo dotázali.

Nevzdává se

K zákeřné nemoci se zpěvák opět postavil čelem! Pravidelně dojížděl mimo jiné na výměnu krve. Velkou oporou mu při tom neustále byla manželka Ivana (43), která ho do nemocnice doprovázela. Navzdory velkému úsilí lékařů i samotného zpěváka a jeho nejbližších byla ale choroba tentokrát silnější… „Přes několik druhů léčby přešlo bohužel toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukemii,“ přiznal Blesku mnohonásobný Zlatý slavík.

Národem milovaný zpěvák se ale nevzdává! „Podstupuji ambulantní léčbu a dojíždím do nemocnice na kontroly, v rámci kterých lékaři sledují můj celkový zdravotní stav,“ svěřil se Gott. A stejně jako v roce 2015, když mu objevili rakovinu mízních uzlin, se léčí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí.

Obavy se vyplnily

Tenkrát mu diagnózu oznámili tak, že mu lékař ukázal výsledky počítačové tomografie. „V oblasti břicha jsem viděl jen obrovskou černou skvrnu. Po první chemoterapii je teď skvrna asi třetinová. Rakovina se sice rozšířila, ale naštěstí nezasáhla žádné orgány. Lékaři říkají, že má šance na přežití je devadesát procent. Pevně věřím, že se uzdravím,“ řekl tenkrát. V březnu 2016 odjížděl z nemocnice s konstatováním, že „nádory zcela vymizely“. Jenže před pár měsíci se nejhorší obavy každého pacienta, který zápasil s rakovinou, bohužel vyplnily – nemoc se vrátila… Nejvíc síly Karlovi v jeho dalším boji dává manželka Ivana, děti a v neposlední řadě fanoušci.

VIDEO: Gott přiznal akutní leukemii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu.

Video
Video se připravuje ...

Gott přiznal akutní leukemii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií