„Ano, jsou to oni. Kvůli nim tu byla policie,“ uvedl jeden ze sousedů na dotaz Blesk.cz. Další sousedka potvrdila, že právě kvůli Jiřímu a Tomášovi, kteří spolu žili v jednom z bytů v domě v Bubenči, musela k výslechu. O dalších skutečnostech prý ale hovořit nesmí, dokud vyšetřování neskončí. Podle sousedů byl jeden z mladíků arogantní a namyšlený, druhý působil mile a slušně.

Právě oni dva, jeden student matfyzu, druhý nadějný medik, nejspíš stojí za zmizením Přemysla H. (†57) a Marie D. (†72), páru z Prahy. Po těch se slehla zem už začátkem června. Policistům se podařilo zjistit, že Přemysl a Marie naposledy prokazatelně hovořili s jedním z mladíků, podle informací Blesk.cz s Tomášem, na odpočívadle na 66. kilometru dálnice D1 dne 6. června. Jejich mobilní signál zachytil naposledy vysílač v Hněvkovicích na Havlíčkobrodsku, vzdušnou čarou zhruba sedm kilometrů od místa, kde manžele viděli naposledy. Ves i její okolí policisté během prázdnin propátrali, těla partnerů, kteří jsou podle nich už po smrti, ale zatím nenašli.

Smrt kvůli vile

Mladíky, kteří za smrtí páru nejspíš stojí, dopadli minulý týden v pražských Butovicích. Krátce po zmizení páru jim totiž policisté začali odposlouchávat telefony, a když média zveřejnila zprávu, že se v Maďarsku u města Ostřihom našlo auto Přemysla a Marie, kluci se prozradili - začali si o tom totiž přes telefon povídat. „Tyto dvě osoby se podle nás podvodným způsobem snažily získat nemovitost, která byla v majetku pohřešované třiasedmdesátileté ženy,“ vysvětlil šéf pražské mordparty Josef Mareš pravděpodobný motiv. 

Majitelkou lukrativního domu z roku 1893, jež stojí v pražské Bubenči, byla Marie D., která ji přepsala na firmu Přemysla H. zabývající se tiskem. Tu v té době už ale ovládali i obvinění muži. Policie podivný převod majetku stopla a nemovitost nechala v katastru zaplombovat. Odhadní hodnota vily je 45 až 50 milionů, historický či kulturní význam ji však může ještě vyšponovat.

 

Fotogalerie
15 fotografií