Češi porazili Polsko 94:84 a na mistrovství si se Srbskem zahrají o páté místo

Čeští basketbalisté jsou jedno vítězství o historicky nejlepšího umístění na mistrovství světa. Přiblížili se tomu čtvrtečním vítězstvím nad Polskem v poměru 94:84. V sobotu se s favorizovaným Srbskem utká o páté místo šampionátu. Polsko bude naopak bojovat s basketbalisty Spojených států o sedmou příčku.

Sledovali jsme online Šanghaj (Aktualizováno: 16:57 12. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tým se do utkání dostával pozvolna. Hráči byli nepřesní při střelbě, když trefili jen tři koše z osmi pokusů a v polovině první čtvrtiny tak prohrávali o devět bodů.

Následně se ale dostali do rytmu. Tomáš Satoranský přidal pět bodů a Češi rázem vedli 16:15. Vyrovnaná hra trvala do konce úvodní čtvrtiny, která skončila 23:23.

Stejný obrázek byl k vidění také v další části hry. Poté se Polsko dostalo do šestibodového vedení, ale Češi se posléze – mimo jiných trojkou Satoranského – dostali do vedení a po dobré obraně a útoku navýšil trojkou na 37:33 Jaromír Bohačík. Ten následně přidal další trojku a také dvojku v řadě.

Polsko trefilo v této čtvrtině pouze 12 bodů a čeští basketbalisté tak odcházeli do šatny podpořeni desetibodovým vedením, přičemž o celkem 11 bodů se postaral Bohačík.

Do třetí čtvrtiny vstoupili Češi košem za dva body. Poláci ale posléze přidali několik přesných střel a snížili na 48:50. Poté ovšem Vojtěch Hruban přidal desátou českou trojku, Bohačík jedenáctou a český tým vedl o sedm bodů. Následně ale Polsko opět zúžilo náskok Čechů, a to jen na jeden bod. Poté se dostali dokonce do jednobodového vedení, ale dvojkou překlopil vedení zpět na stranu Čechů Satoranský.

Na začátku poslední čtvrtiny se český tým dostal do vedení o šest bodů. Polsko ale dokázalo opět snížit na rozdíl jednoho bodu. A následně se dostalo do vedení. To bylo maximálně tříbodové.

Oba týmy se i nadále přetahovaly o každý bod. Tři a půl minuty do konce Češi vedli o dva body, a trojkou Hrubana dokonce o pět. Tentýž hráč 24,5 sekundy před koncem navýšil na 90:82. Poté si došel pro jeden koš Adam Waczyński a na české straně proměnili po dvou trestných hodech Bohačík i Satoranský.

ONLINE: Polsko - Česko 84:94

Číst článek

Češi tak zvítězili desetibodovým rozdílem 94:84. Nejlepším střelcem českého týmu byl s 24 body Hruban, který zaznamenal stejně jako Satoranský double double. Za Polsko si připsal nejvíce bodů Damian Kulig, konkrétně jich vsítil 12.

Polsko se tak utká o konečné sedmé místo v USA, pro které se bude jednat o nejhorší výsledek na šampionátu v Historii. Češi budou bojovat o pátou příčku s výběrem Srbska.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme