Hlavní obsah

Fantastický Satoranský udivuje svět. Český rozehrávač je nominován na nejimpozantnějšího hráče turnaje

Mistrovství světa v basketbalu ještě zdaleka neskončilo, Mezinárodní basketbalová federace (FIBA) už ale nominovala dvanáct výrazných tváří šampionátu, z nichž vzejde hráč, který na turnaji udělal na diváky největší dojem. A mezi nominovanými je i česká stopa. Je jí rozehrávač Tomáš Satoranský. O vítězi ankety rozhodnou fanoušci.

Foto: Mudra ČBF/Václav, ČTK

Hvězda českých basketbalistů - Tomáš Satoranský v akci během utkání mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Národní tým se v historii samostatného Česka na MS dostal úplně poprvé a asi málokdo by před turnajem čekal, že skončí v první šestce. Jenže čeští basketbalisté se rvou jako lvi a fantastickými výsledky oslňují fanoušky po celém světě.

Nevyčnívají navíc „pouze" coby tým, blýskají se také parádními individuálními představeními. A právě díky skvělým výkonům byl nyní rozehrávač Tomáš Satoranský nominován do otevřeného hlasování fanoušků o hráče, který na ně na turnaji nejvíce zapůsobil. Hlasovat lze na oficiálních stránkách FIBA.

Mezi nominovanými mají po jednom zástupci poražení čtvrtfinalisté (vedle Čechů také Poláci, Američané a Srbové) a po dvou hráčích semifinalisté (Australané, Argentinci, Francouzi a Španělé). Nejužitečnějšího (MVP) hráče MS vybere direktoriát turnaje.

Češi zažívají výjimečný šampionát. Již nyní je jisté, že minimálně zopakují dosud nejlepší umístění národního týmu na MS, kterého bylo dosaženo již před téměř padesáti lety, konkrétně na světovém šampionátu v roce 1970, na němž tehdy ještě českoslovenští basketbalisté skončili na šesté příčce. To navíc mohou ještě o stupínek vylepšit, pokud v sobotu porazí Srby.

Reklama