Hlavní navigace

iDNES.cz vydavatelství MAFRA spustí placený obsah, první měsíce budou testovací

13. 9. 2019

Sdílet

iDNES.cz - logo Autor: MAFRA

Server iDNES.cz vydavatelství MAFRA se chystá příští týden spustit sekci s placeným obsahem. Podle informací Lupy by k tomu mělo dojít v úterý 17. září s tím, že první měsíce bude firma novinku provozovat v testovacím režimu.

Až do konce listopadu tak bude veškerý obsah dostupný bez placení, čtenáři se k jeho čtení jen budou muset zaregistrovat, říkají zdroje zevnitř vydavatelství.

V placené sekci má každý den vyjít několik textů a kromě iDNES.cz se do ní zapojí i vybrané další obsahové servery vydavatelství – například Express a Lidovky.cz. Kromě přístupu k článkům mají platící čtenáři získat také další výhody, které poskytnou komerční partneři.

Jaké ceny MAFRA nasadí v ostrém režimu zatím není jasné. Mluvčí vydavatelství na zaslané dotazy nereagovala.

Placený obsah nabízí od letošního března například Deník.cz vydavatelství Vltava Labe Media. Základní členství v tzv. Deník Klubu přijde na 99 Kč měsíčně. Zcela za paywallem jsou také Hospodářské noviny vydavatelství Economia, které nabízejí online předplatné od 159 Kč měsíčně (145 Kč při platbě na rok). Placený je také deník Echo24 a v loňském roce vzniklý Deník N, který v létě ohlásil překonání hranice 11 tisíc předplatitelů.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2019 16:37

    Martin

    Kvalita obsahu iDnes dlouhodobě velmi klesá. Výrazně bulvarizují nadpisy, mnohdy jsou snad až záměrně klamavé, jen aby se docílilo kliknutí, v článcích je (obzvlášť poslední dobou) ohromné množství pravopisných i stylistických chyb, není výjimkou, že se mezi reklamami zobrazují reklamy na regulérní podvody typu "tenhle trik ti zaručí to a to", popř. "doktoři jsou šokováni touto metodou hubnutí", před 15vteřinové video jsou schopní dát dvě videoreklamy... Chtějí-li za to platit, prosím, každopádně pro mě osobně je to poslední impuls pro to, dát šanci jinému médiu.

  • 14. 9. 2019 12:24

    regine

    Souhlas s M123456. Dosti dlouho jsem občas koukal na jejich TechNet a i jiné články. Ale rok - dva nazpět se bulvarizovali. Do TechNet přidali 'politikou smrdící' články nemajcí se Sci-Tech nic společného. Na kritiku mnou podepsanou, reagují nesmyslnými odpověďmi.
    I grafika stránek se začala blížit 'Blesk', 'AHA', ...

  • 16. 9. 2019 2:14

    bez přezdívky

    taky nevidím moc velký úspěch daného scénáře u MF.. Ihned (economia) to nasadila (vcelku nekompromisně) u takřka 99 % článků již před více jak rokem. Je svým způsobem pozoruhodné, jaké články nechává "zcela otevřené" .. v minulosti se týkaly velkých kauz typu Čapí hnízdo, nyní jsem postřehl i články týkající se rozpočtu na příští rok, ekonomické recese v EU.. zkrátka tu a tam něco ze svého pohledu "důležitého" nechají otevřené... ale stejně se jim to stále nevyplácí, o čemž svědčí nejenom jejich otravně vyskakující všemožné (rádoby "chytlavé") pobídky k předplacení.. ale i neskutečně zoufalé snahy, jak toho docílit.. každou chvíli za posledních pár měsíců se dozvíte, jakou úžasnou slevu můžete získat při předplacení za celý rok.. těch slev, pobídek atd.. je TOLIK na jejich portálu, že se sami devalvují.. a když už se NEKDO rozhodne jako FAKT zaplatit za jeden článek, tak ho ještě otravují s přihlášením, jedinečným kodem uživatele.. a pak neskutečně LABILNIM a technicky totálně odfláknutým ověřováním SMS platby.. že čekáte i 5 minut, než se jako vaše platba ověří? K-- va.. co to je?? - to má být jejich komfortně přizpůsobený paywall? Ať si trhnou nohou, když na to "technicky nemají".

    16. 9. 2019, 02:16 editováno autorem komentáře

  • 15. 9. 2019 23:38

    bez přezdívky

    Chodím na iDnes kvůli TechNetu a pak taky proto, že chrlí obsah jako žádné jiné médium, takže tam je pořád něco nového ke čtení. Platit za to ale taky nebudu. Platím za iHned a Denik N, kde sice nenajdu video s redaktorem, jak přerovnává popelnici nebo cizoloží s gumovou pannou, ale na článcích je vidět, že si s nimi někdo dal práci.

    15. 9. 2019, 23:38 editováno autorem komentáře

  • 17. 9. 2019 9:27

    Uncaught ReferenceError:

    na druhou stranu na podměty reagují a postupně je odbourávají, dnes si třeba čerstvě umí pamatovat identitu i týden, takže není nutné otravné přihlašování znovu. Osobně mi tam pouze vadí nekompatibilita s rss čtečkami, takže pro mě předplatné nemá velký význam a kupuji konkrétní článku, nehodlám chodit na web, posílám si přehled denního tisku do čtečky...

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).