Přes tři sta batůžků putuje do Afriky

Přes tři sta batůžků putuje do Afriky
13. září 2019 Události

Oblastní charita Žďár nad Sázavou shromáždila 302 batůžků naplněných školními a hygienickými potřebami nebo oblečením pro děti ze základních škol v africké Malawi. Do takzvaného Batůžkového projektu se zapojila se ve spolupráci s mezinárodní charitativní organizací Mary's Meals.

Nyní všechny batůžky poputují ze sběrného místa v Ostrově nad Oslavou do české pobočky neziskové organizace Mary's Meals. Poté je už čeká cesta do Afriky."Jsme hodně nadšení, protože se zapojilo mnoho rodin. Také firmy,  městské úřady, informační centra, knihovna ve Žďáře nad Sázavou, poliklinika i žďárské farnosti a různé instituce, o kterých možná ani nevíme. Chceme jim za to moc poděkovat, protože ta spolupráce byla úžasná a přinesla skvělý výsledek," sdělila Proglasu koordinátorka propagace oblastní Charity Žďár nad Sázavou Lenka Šustrová.

Mary’s Meals je mezinárodní hnutí, jehož cílem je poskytnout pomoc těm, kteří trpí kvůli extrémní chudobě v nejubožejších zemích světa. Zajištěním jednoho vydatného jídla v místě vzdělávání se snaží přilákat děti do školních tříd, aby získaly vědomosti, které jim v budoucnu mohou pomoci vymanit se z chudoby.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony