Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 4:1Mladá Boleslav porazila díky povedené druhé třetině Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Flynn 1 : 0
33. Musil 2 : 0
38. Vondrka 3 : 0
38. Tybor 3 : 1
60. Žejdl 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 1. kole extraligy na svém ledě Pardubice 4:1, když o jejich úspěchu rozhodla druhá třetina. V ní domácí hned třikrát skórovali a po úvodním bezbrankovém dějství odskočili do vedení 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi Radim Zohorna (vlevo) a střelec gólu Pavel Musil.

Článek

Po úvodním oťukávání si první větší šanci zápasu připsal Žejdl, svou střelou z pravého kruhu však trefil jenom dobře vyjetého strážce pardubické branky Kacetla. Na druhé straně protáhl jako první slovinského brankáře Mladé Boleslavi Krošelje Tybor.

V úvodu druhé třetiny podržel dvakrát domácí hokejisty Krošelj. Nejprve pokryl nájezd Kousala, úspěšný byl i při dalším výpadu, když Látal našel volného Poulíčka. V obou případech se mohl domácí brankář spolehnout na pravý beton.

O změnu skóre se jako první postarala čtvrtá formace Středočechů. Najman s Kousalem obrali v rohu pásma Koláře o puk, který Najman předložil mezi kruhy Flynnovi, jenž zacílil přesně. Ve 33. minutě bylo v mladoboleslavské aréně ještě veseleji.

Zkušený bek Ševc, který posílil tým z Liberce, poslal od modré čáry nabídku na teč Musilovi, který s ní naložil gólově. Tříbrankový náskok dal Boleslavi přesnou střelou Vondrka, ale Bruslařům vydržel pouze několik vteřin, když se za domácí obranou zjevil Tybor a střelou mezi betony otevřel střelecký účet Dynama v sezoně.

Domácí se snažili ve třetí části kontrolovat hru a držet puk na svých holích. Dynamo přitvrdilo, ale do blízkosti brankoviště se dostávali jeho hráči spíše sporadicky. Bruslaři nakonec žádné komplikace nepřipustili, čtvrtý gól přidal do prázdné branky Žejdl.

1. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Flynn (Najman, P. Kousal), 33. P. Musil (Ševc, Klepiš), 38. Vondrka (Hrbas), 60. Žejdl - 38. Tybor (R. Kousal, D. Kindl). Rozhodčí: Hodek, Veselý - Kajínek, Špringl. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3576.
Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - Vondrka, Žejdl, D. Šťastný - Klepiš, Zbořil, Skalický - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Pardubice: Kacetl - Piché, Eklund, Holland, J. Kolář, J. Zdráhal, Mikuš, Hrádek - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Hovorka, Mandát, Rolinek - M. Látal, Poulíček, Machala - Rouha, Pochobradský, Bucek. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.

Reklama