Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu kolejí VŠB-TU Ostrava proběhlo i v roce 2019 Otevřené akademické mistrovství ČR v TFA

Kateřina Vodičková a Michal Dvořák, oba z Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava (VŠB-TUO), se stali akademickými mistry ČR v šestém ročníku Otevřeného akademického mistrovství ČR v disciplínách TFA 2019 (Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije), které se konalo tradičně v areálu studentských kolejí VŠB-TUO v Ostravě-Porubě ve čtvrtek 3. 10. 2019.

Oba pak nastoupili v ženské a mužské štafetě a pomohli spolužákům získat další dva tituly. Neztratili se ani dva vysokoškolští veteráni (oba ročník 1981) – Dušan Flodr z pražského ČVUT (slouží u HZS Středočeského kraje) skončil čtvrtý, jeho o tři měsíce mladší spolužák Petr Weinhofer devátý. Oba ještě přispěli ke stříbrnému stupínku mužské štafety ČVUT.

Na druhém místě jednotlivých tvrdých hasiček skončila každoročně úspěšná Denisa Vápeníková (VŠB-TUO), bronzová Kamila Tkáčová také z VŠB-TUO. Mezi tvrdými muži byl stříbrný Maroš Bošeľa z SOŠ dřevařské Zvolen, třetí Zdeněk Maňák z UP Olomouc.

V areálu kolejí soutěžilo za chladnějšího počasí, ale se sluníčkem a bez deště celkem osm desítek studentek a studentů z českých a slovenských vysokých škol a s nimi i každým rokem stále více středoškoláků nad 18 let věku. Medaile jim předávali ředitel HZS Moravskoslezského kraje brig. gen. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., a zástupce děkana Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB-TUO doc. Ing. Petr Kučera, Ph.D.

Studentky a pak studenti absolvovali v hasičském vybavení, včetně tlakové lahve jako zátěže (byla povolena sportovní obuv), náročnou trať, rozdělenou do čtyř úseků s finálním výběhem na vrchol výškové budovy kolejí – až do 13. patra. Nejprve jednotlivci, pak štafety.

Pořadatelem šampionátu v TFA je každoročně Studentský klub požárního sportu ve spolupráci s VŠB-TUO a její FBI a s podporou SH ČMS, ČAATS a městem Ostrava. Na organizaci se velkou měrou podílí Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK).

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky muži - jednotlivci.pdf zobrazit online PDF 539 kB
výsledky muži štafeta.pdf zobrazit online PDF 253 kB
Výsledky ženy - jednotlivci.pdf zobrazit online PDF 529 kB
Výsledky ženy štafeta.pdf zobrazit online PDF 323 kB