Vinylové podlahy, krytiny budoucnosti

Vinyl je stále nedoceněná podlahová krytina. Vinylové podlahy mají opravdu dlouhou životnost, výrobci udávaná doba je 30 - 50 let. Vinylové podlahy jsou velmi odolné proti opotřebení, špíně a zároveň jsou nenáročné na údržbu. Vinyl je materiál s mnoha dobrými vlastnostmi - má vysokou odolnost proti oděru a opotřebení, je protiskluzný, tepelně izoluje, tlumí kročejový hluk, je pružný, stálý, antistatický a vhodný pro alergiky.

Vinylové podlahy nemusíte rozeznat od přírodních materiálů. Vinyl dokonale imituje dřevo i dlažbu, nejen vzhledově, ale i reliéfem a strukturou. Oproti přírodním materiálům je teplejší a měkčí na došlap i vhodný pro pokládku podlahového topení. Vinyl je materiál, který se výborně hodí jako podlahová krytina do prostor s větším provozem. Do bytů, kanceláří, restaurací, hotelů a obchodů, zkrátka pro všechny zátěžové kategorie.

Výhody vinylové podlahy
  •  tichá, odolná a teplá na dotek
  •  bezpečná a nekluzká
  •  s vysokým stupněm zátěže
  •  výborná pro podlahové topení
  •  odolná vůči vodě, vlhkosti a poškození
  •  vhodná pro alergiky
  •  dobré tepelně izolační vlastnosti
  •  snadná údržba, dlouhá životnost
  •  snadná pokládka a vyměnitelnost jednotlivých dílců
  •  moderní vzhled, dokonalá imitace přírodních materiálů, velké možnosti výběru

Jak může vypadat vinylová podlaha

Vinylové podlahy nabízí zajímavé vzory a struktury. Na výběr je mnoho vzorníků i barev.Vinylové krytiny věrně a k nepoznání napodobují vzor dřeva, kamene, keramických a kamenných dlaždic, skleněných dlaždic i korku. Dokonce dokáží napodobit i zvlněný plech a štípaný kámen. Tento jedinečný vzhled je možný použitím technologií 3D, která dvousměrné reliéfní ražbě dodá plastický vjem. Pořízením krytiny z vinylového materiálu získáte dokonalou kombinaci vzhledu tradičních materiálů s nejmodernější technologií, která zajišťuje jeho výborné vlastnosti.

Konkrétněji o vinylové krytině

Při vývoji vinylových podlah bylo přihlédnuto ke všem požadavkům současných uživatelů a nedostatkům ostatních doposud prodávaných krytin. V současné době je vinyl jediný materiál, kterému jako podlahové krytině celosvětově každoročně roste prodej. Vinyl se neprodává v rolích, jako koberce, nebo linoleum, ale pouze v dílcích. V obdélníkových lamelách, pásech, nebo čtvercích. Pořizovací cena vinylové podlahy je o něco vyšší, ale to je dáno její vysokou kvalitou a dlouhou životností. Zakoupením vinylové podlahy dodáte vaší domácnosti, nebo kanceláři punc moderního vzhledu spojený s tradicí solidnosti a spolehlivosti.

Složení vinylových podlah

Spodní vrstva

Je zvukotěsná a díky struktuře na spodní straně poskytuje optimální přilnavost k připravenému podkladu.

Fólie se vzorem

Požadovaný vzor je pomocí nejnovější tiskové techniky natištěn na speciální fólii.

Nášlapná vrstva

Transparentní nášlapná vrstva (0,3 mm) chrání fólii s natištěným vzorem. Reliéfní povrch dává krytině přirozený vzhled.

Superguard

Vrstva polyuretanu (PUR), která chrání vinylovou podlahu před poškrábáním a nečistotami.

Pokládka vinylové podlahy

Vinylová krytina se pokládá na zarovnanou a odborně připravenou podlahu. Pokud chcete mít záruku, že udávaná životnost bude platná, nechte kompletně zrealizovat pokládku odborníky. Jsou na to vyškolení a za kvalitu práce vám budou ručit. Profesionály poznáte podle odbornosti jejich konzultace a podle komplexnosti nabídky jejich služeb. Kromě konzultace by vám firma měla prostor zaměřit, upravit stávající podlahu a poté profesionálně položit vinylovou krytinu.

Údržba vinylové podlahy

Vinylovou podlahu je velmi snadné udržovat a čistit. Podlahu můžete zamést, vysát s nástavcem se štětinkami, nebo vytřít. Jinou péči nepotřebuje.



Přečtěte si další zajímavé články o podlahových krytinách:


Podlahové krytiny – podceňované PVC




Koberce – součást našeho domova





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry