Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kniha Hasiči od Romana Kutálka z HZS Pardubického kraje sklízí úspěchy, dostane i pevnou vazbu

Na stanici do Ústí nad Orlicí jsme vyrazili za Romanem Kutálkem, který v průběhu roku 2019 vydal knihu Hasiči. Představuje vše, co se děje v hlavě hasiče při zásahu i mimo něj.

Původně se jednalo „jen“ o osobní příběh profesionálního hasiče a táty jednoho bezva kluka, kniha však vzbudila velký zájem mezi hasiči i veřejností a již se jí prodalo více než 1000 kusů. Takový úspěch samozřejmě nezůstal nepovšimnut a brzy dostane pevnou vazbu a rozšíří se do všech knihkupectví.

Vy máte jedinečnou možnost si knihu objednat na adrese r.kut@email.cz.
Cena je 259 Kč (+ poštovné).

Horko má nesnesitelnou intenzitu, a i proto se dá pohybovat jen u země. Kdybychom si stoupli, první, co se nám uvaří, budou naše oči, ale to je v podstatě jedno, protože v další vteřině bychom byli stejně mrtví.

Zdá se nám, že jsme ušli snad padesát metrů, ale ve skutečnosti máme za sebou možná prvních pět. Vnímání času i vzdálenosti je hrozně zkreslené. Nevidíme nic. Nevidíme ani svou ruku, i když si ji dáme těsně před zorník masky.

Jediné, co vnímáme, je šílený žár a silný rytmicky se opakující zvuk vlastního dechu. Uvědomujeme si každý nádech, každý výdech…

Kniha je obohacena o fotografie skvělého profesionálního fotografa Michala Fanty.

Sdílet