Google | Fotky

Google Fotky přidají vlastní komunikátor a příběhy. Ty se budou vytvářet automaticky

Google vylepšuje svou službu pro zálohování fotografií. Nově přidává svou vlastní verzí příběhů a dokonce i komunikátor. Ten umožní snadno sdílet fotografie mezi známými a nápadně připomíná messenger, který Google paradoxně odstraňuje z YouTube.

Která aplikace dnes nemá nějakou formu příběhů, jako když by ani neexistovala. V rámci Fotek Google ale nebudou sloužit ke sdílení fotografií s přáteli, ale k tomu, aby vám služba připomněla, co jste dělali před lety. Novinka tak nahradí aktuální karty v rámci záložky Asistent, které ukazují fotografie z minulosti. Nově se zobrazí přímo na hlavní obrazovce pruh s jednotlivými fotografiemi, které Google vybere automaticky.

f5459122-30f8-4a5a-84fe-56352affe25fdac0a484-102a-4a9a-bab2-adfa0027c7a8 
Příběhy se podívají už i do Google Fotek.

Zajímavější novinkou je ale komunikátor, který do služby přibude. Již nyní Google Fotky umožňují sdílet fotky s přáteli, vždy se ale vytvoří nové sdílené album a druhé straně dorazí odkaz k zobrazení. Nově se ale přímo v aplikaci vytvoří klasická konverzace, kdesi můžete posílat nejen fotografie, ale i klasické zprávy. Ty se přitom nijak dále nekomprimují a zůstávají ve stejné kvalitě, v jaké jste je na službu nahráli a je možné si příchozí soubory snadno uložit.

Dosti to tak připomíná podobný messenger, který fungoval v rámci Youtube a sloužil k posílání videí mezi přáteli. Zde se ale funkce zřejmě příliš nechytla, Google se totiž rozhodl ji ukončit. Je tak až s podivem, že něco podobného teď zkouší jinde.

Jak dostat video, fotky a hudbu z telefonu na televizor?

Diskuze (9) Další článek: John von Neumann: Vymyslel schéma počítače, teorii her a spočítal atomovou bombu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,