Plíšková si na turnaji v Čeng-čou zahraje o titul, v semifinále porazila Tomljanovicovou 6:3 a 6:2

Tenistka Karolína Plíšková si v čínském Čeng-čou zahraje popáté letos finále. Na premiérovém ročníku turnaje WTA Tour světová dvojka porazila Australanku Ajlu Tomljanovicovou 6:3, 6:2 a v neděli může získat čtvrtý letošní titul. Utká se o něj s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Tento článek je více než rok starý.

Čeng-čou (Aktualizováno: 9:50 14. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na US Open končí

Karolína Plíšková. | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Plíšková je v Čeng-čou nejvýše nasazenou hráčkou a postup do finále si vybojovala za hodinu a devět minut. Pomohla si tradičně podáním, Tomljanovicové nadělila šest es a nabídla jí jediný brejkbol, který odvrátila. S rodačkou ze Záhřebu si poradila v této sezoně i potřetí a vyhrála třetí zápas během dvou dnů.

Nejsem tu od toho, abych někomu říkal, co má dělat, říká Veselý o nové roli v daviscupovém týmu

Číst článek

Nový turnaj totiž poznamenalo deštivé počasí. Ve středu Plíšková svůj úvodní duel nedohrála, ve čtvrtek se tenistky na kurt vůbec nedostaly a v pátek absolvovaly nahuštěný program. I tak se Plíšková dnes cítila výborně a připsala si 48. letošní vítězství, porážek má třináct.

„Bylo to perfektní, skvělý tenis. Výsledek vypadá snadný, ale nebylo to tak,“ řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu a ocenila i výkon soupeřky, 46. hráčky žebříčku. Tomljanovicovou předčila ve všem. Na vítězné míčky rodačka z Loun vyhrála 28:19 a dopustila se jen deseti nevynucených chyb. „Těším se na finále,“ dodala Plíšková před soubojem buď s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, nebo s Petrou Martičovou z Chorvatska.

Po přesunu z amerických betonů do Asie bude Plíšková v neděli usilovat o 15. titul v kariéře. Letos již ovládla turnaje na trávě v Eastbourne, na antuce v Římě a na tvrdém povrchu v lednu v Brisbane. Finálový zápas jí nevyšel jen v Miami, kde podlehla současné světové jedničce Ashleigh Bartyové.

Tenisový turnaj žen v Čeng-čou v Číně (tvrdý povrch, dotace 1,5 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme