Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ubolený Chára sa cíti lepšie. Stihne štart nového ročníka NHL?

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára verí, že po zdravotných problémoch bude pripravený na úvodný zápas nového ročníka NHL.

14.09.2019 14:15
Zdeno Chára Foto: ,
Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára.
debata

Kapitán Bostonu sa zotavuje po letných operáciách lakťa a viacnásobnej zlomeniny čeľuste, ktorú utrpel počas minulosezónneho finále play off.

Najvyšší a momentálne vo veku 42 rokov už aj najstarší muž zámorskej profiligy bol ešte pred týždňom pri svojich prognózach opatrný, no na štarte prípravného kempu cíti, že ho nič výrazne neobmedzuje a že by mohol stihnúť štart sezóny. Bruins sa v prvom súťažnom dueli predstavia 3. októbra na ľade Dallasu.

„Mal som dva dobré tréningy a cítim sa fajn,“ povedal Chára pre NBC Sports. "Zapájam sa v podstate do všetkých cvičení. Nemyslím si, že budem hrať v prvých prípravných stretnutiach. O tom, čo bude potom, sa budeme musieť zrejme ešte porozprávať.

Myslím si však, že pri menšom počte prípravných zápasov ako bolo v minulosti dostane väčšina chalanov v mužstve, ktorí hrali až do finále, v príprave menej priestoru. O tom však rozhodnú tréneri a manažment. Mojím cieľom je nabrať silu a kondíciu. Verím, že budem pripravený na štart základnej časti," vyhlásil.

Bruins by potrebovali svojho kapitána o to viac, že im v úvode ročníka môže chýbať viacero defenzívnych opôr. Obmedzení voľní hráči Charlie McAvoy a Brandon Carlo stále nemajú nové kontrakty a zranenia si doliečujú aj ďalší obrancovia John Moore a Kevan Miller.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins