Bizarní ocenění v ruské lize. Nejlepší hráč zápasu dostal funkční samopal

Rudolf Černík
14. 9. 2019 15:07
Netradiční odměnu pro nejlepšího hráče zápasu vymysleli šéfové ruského klubu z Iževska. Hvězda utkání totiž dostává funkční samopal.
Savelij Kononov s netradiční cenou pro nejlepšího hráče
Savelij Kononov s netradiční cenou pro nejlepšího hráče | Foto: Twitter

Iževsk je významným centrem zbrojařského průmyslu a vyrábí se zde i známý samopal AK-47. A právě slavným kalašnikovem odměnil manažer zdejšího hokejového klubu Ramil Sajfullin brankáře Savelije Kononova coby nejlepšího hráče Ižstalu Iževsk v utkání ruské Vyšší hokejové ligy, druhé nejvyšší soutěži po KHL.

Sajfullin představil novinku po domácí výhře 3:2 nad týmem Čelmat Čeljabinsk, kdy s funkční zbraní přišel do kabiny a oznámil, že po každém domácím utkání bude vyhlášen nejlepší hráč a dostane za odměnu kalašnikov. Prvním laureátem se stal právě gólman Kononov a s údivem hned zvláštní ocenění převzal z rukou kapitána Ižstalu.

Podívejte se na premiérové dekorování nejlepšího hráče novou cenou:

Hvězda zápasu si však nepřijde pokaždé na nový kus, trofej bude totiž putovní. Sajfullin si od tohoto kroku slibuje zlepšení atmosféry v týmu, fanoušci však už spekulují, co se bude dít, až třeba po prohraném utkání či sérii porážek nálada v mužstvu zhoustne. "Snad se navzájem nepostřílí," obává se jeden z fanoušků v internetové diskuzi.

 

Právě se děje

Další zprávy