„Je to útulnější a pro lidi příjemnější,“ shrnul Bolek Polívka (70) fakt, že sedadla v sále už nebudou vrzat. Potvrdila to i brněnská primátorka Markéta Vaňková, která si jedno ze sedadel osobně otestovala.

Postupnou rekonstrukci divadla odstartovala před třemi lety oprava střechy, která byla v havarijním stavu. Předloni řemeslníci vyměnili elektrorozvody a v divadle nainstalovali nová svítidla. Loni o prázdninách se pracovalo na kamenné podlaze ve foyer, vzduchotechnice a klimatizaci v sále.

Divadlo hledá řešení pro vzduchotechniku

Úkolem do budoucna zůstává vzduchotechnika ve foyer, kde zatím chybí. Divadlo by také potřebovalo výkonnější a tišší klimatizační jednotku, která by nerušila lidi v okolních bytech a kancelářích. „Je ale náročné najít pro ni umístění,“ konstatoval ředitel divadla Ondřej Chalupský.

V budově na Jakubském náměstí Polívkovo divadlo sídlí od roku 1993, dříve tam působil například soubor Večerní Brno. Letošní 27. sezonu zahájilo divadlo 9. září uvedením inscenace Klíště, ve které principál exceluje společně s Milanem Lasicou.

VIDEO: Manéž Bolka Polívky číslo 56: Debata o korektních vtipech.

Fotogalerie
22 fotografií