Kapitán českých basketbalistů Pavel Pumprla

Kapitán českých basketbalistů Pavel Pumprla Zdroj: ČTK

Američtí basketbalisté slaví výhru nad Polskem v zápase o sedmé místo na MS
Tomáš Satoranský zakončuje v boji o páté místo na MS proti Stefanu Jovičovi ze Srbska
Patrik Auda bojuje o míč se Srbem Nemanjou Bjeličem
Jaromír Bohačík a Vojtěch Hruban předvádějí na MS v basketbalu skvělé výkon
Tomáš Satoranský dává koš v utkání Česka s Polskem na basketbalovém MS
24
Fotogalerie

Češi na závěr basketbalového MS podlehli silnému Srbsku. Šesté místo je ale fenomenální úspěch!

Čeští basketbalisté nedotáhli na MS své úžasné tažení za historicky nejlepším výsledkem, když v boji o páté místo padli s favorizovanými Srby 81:90. Parta kolem Tomáše Satoranského v prvním poločase vedla nad jedním z nejlepších týmů světa až o deset bodů, ve druhé půli ale přišel střelecký výpadek a zlepšený závěr už zvrat přinést nemohl. Šesté místo je při premiérové účasti samostatného Česka vyrovnáním nejlepšího československého výsledku.

Výběru trenéra Ronena Ginzburga dnes vyšel skvěle první poločas, v němž vedl až o 13 bodů, a do kabin odcházeli Češi s devítibodovým náskokem. Stejně jako ve čtvrtfinále s Austrálií ale rozhodla třetí čtvrtina, kterou Srbové vyhráli 28:12 a skóre otočili. V závěrečném dějství už si úřadující vicemistři světa i Evropy náskok pohlídali.

Česká reprezentace navzdory porážce v závěrečném utkání prožila skvělý debut na mistrovství světa a v konečném pořadí se až za ní umístili například pětinásobní mistři světa Američané. Navíc si zajistila účast v kvalifikaci o místo na olympijských hrách.

Kompletní zpravodajství z MS v basketbalu najdete ZDE >>>