Založ si blog

Kvapky srdca 3. – Lunter sľúbil nové cesty, ale. . .

 

V revúckom okrese sa rozbehla oprava ciest.

Konečne, povedia si mnohí – však to lepenie dier na cestách bolo neefektívne a po mesiaci bol stav rovnaký, ak nie horší. Niet sa čo diviť, že situácia bola postupne čoraz menej prijateľná. Bolo skutočne veľkým umením a ešte väčším ničením svojich áut jazdiť po nich.

Už – už to vyzeralo, že sa naše cesty budú môcť rovno ohradiť a používať pre cvičenia armád NATO ako tankodrom, keď sa na nich zrazu objavili akési objekty a viaceré postavy. Nešlo o mimozemšťanov a ich lode, ale o kužele označujúce práce na ceste, stroje a cestárov. Robia zároveň na viacerých miestach okresu, v štýle „kade-tade“ – ako som zistila v rámci mojich tohtotýždňových ciest.

Práce nepopierateľne postupujú, opravený  kus cesty je čoraz väčší. Obmedzenie dopravy, presnejšie jej spomalenie, prijala väčšina ľudí pokojne – „veď treba konečne dať tie naše cesty do poriadku“. Cesta síce v okolí Prednej Hory určite nenapĺňa parametre cesty prvej triedy, ale tým si nelámem teraz hlavu – predsa nebude problém to preukázať, keby z nej niekto raz cestu prvej triedy robiť formálne chcel.

Televíziu dlhodobo sledujem len občas, v posledných mesiacoch naozaj výnimočne. Kedysi som však videla, ako vyzerajú cesty tuším v Holandsku – svetielka milujem, a tá cesta v noci svietila. Ach…  Veď dobre, nie som zasa natoľko naivná, aby som to svetielkovanie ciest očakávala aj tu. Ale aspoň rovné by byť mohli. Nie som odborník, zato som detailista. Preto uvažujem, či tie cesty nakoniec upravia nejako do úplnej dokonalosti na záver, lebo sa mi nepozdávajú na pár miestach na tom „už opravenom“ akési nerovnosti.

Včera som túto svoju obavu aj pomenovala nahlas dcére cestou do práce s nádejou v hlase – „azda to ešte doladia a vylepšia“

(no áno, štvrtok a piatok, svoje prvé dva dni dovolenky, som trávila ešte stále pracovne – vlastne aj dnešok, no štatistiky sú konečne uzavreté, dnešné Jazmínkine narodeniny oslávené, zajtra povnášam všetky kvetináče na zazimovanie  a budem prosiť Zámer sveta nech nesneží, aby som na Červenici nezmrzla).

Lenže ktovie, či tie cesty dovedú ku dokonalosti – lebo počúvať tomu, čo iní hovoria, treba s porozumením. Pretože Lunter síce občanom kraja sľúbil zrealizovať opravu – nové cesty, ale pozor, nesľúbil nikomu z nás kvalitné nové cesty.

 

Elena   14.9.2019

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000689x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie