Hlavní obsah

Musíme se už připravit na Plzeň, říká litvínovský Myšák po překvapivé výhře

Litvínov

Hokejový útočník Jan Myšák, jemuž před necelými třemi měsíci bylo teprve sedmnáct let, má na svém kontě devět extraligových gólů. Už v minulé sezoně jich v sedmatřiceti odehraných zápasech za Litvínov vstřelil osm, z toho tři při jedenatřiceti startech v základní části a pět v šesti kolech ve skupině o umístění. A na jarní bilanci skvěle navázal hned v prvním duelu nového ročníku vítěznou trefou do sítě Komety Brno na 2:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Myšák z Litvínova, brankář Brna Karel Vejmelka, který inkasoval gól a Richard Jarůšek z Litvínova.

Článek

Start do sezony se Litvínovu vydařil. Berete to jako odrazový můstek do dalších bojů?

Loni nám utekla desítka v tabulce. Chceme být lepší než v minulé sezoně, to je jasné. Jsme rádi, že jsme teď dobře vykročili. Proti Brnu začínala naše hra od brankáře Jaroslava Januse.

Už v neděli vás čeká zápas v Plzni.

Musíme se na něj všestranně připravit. A udělat maximum, abychom znovu uhráli úspěšný výsledek. Tedy chceme pokračovat v tom, co vyšlo v prvním kole. Jedeme dál.

Zůstaňme ještě u samotného úvodu soutěže. Jak byste jej charakterizoval?

Na začátku sezony jsou všichni vyhecovaní. A je super, že jsme porazili jednoho z favoritů. Musím pochválit celou lajnu s Richardem Jarůškem a Lukášem Kašparem. Při gólu tam byla jejich souhra a milimetrově přesná přihrávka na mě. I když Ríša přišel až ke konci přípravy, prokazuje svoje přednosti díky důrazu před brankou už v tréninku a taky v zápasech.

Vyhovuje vám současná role středního útočníka?

Nechci říci, že je to můj post. Hrál jsem i pravé i levé křídlo, teď centra. Mám více prostoru na práci s pukem, ale je mi to jedno. Hlavní je, abychom hráli týmově.

Reklama

Související témata: