Fotbalisté Mladé Boleslavi rozstříleli Příbram. Slavia porazila Slovácko a ligu vede o šest bodů

Fotbalisté Slavie zvítězili v 9. kole první ligy nad Slováckem 3:0. Obhájce titulu udržel neporazitelnost v sezoně a pojistil si první místo v tabulce. Druhá Plzeň ztrácí šest bodů, ale má k dobru pondělní dohrávku. Fotbalisté Mladé Boleslavi rozstříleli Příbram 6:0 a vyrovnali nejvyšší triumf v sezoně. Severočeské derby mezi fotbalisty Liberce a Teplic skončilo remízou 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavisté Josef Hušbauer a Vladimír Coufal se radují z gólu

Slavisté Josef Hušbauer a Vladimír Coufal se radují z gólu | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Slavia - Slovácko

Pražané rozhodli už v první půli, kdy se trefili Josef Hušbauer a Vladimír Coufal. V 78. minutě si premiérovou trefu v červenobílém dresu připsala nedávná posila Lukáš Provod.

‚Bál jsem se toho jako čert kříže.‘ Masopust si po utkání v Kosovu média a sociální sítě raději nepročítal

Číst článek

Slávisté porazili v lize Slovácko poosmé z posledních devíti duelů a vítězně se naladili na úterní úvodní zápas skupiny Ligy mistrů na půdě Interu Milán. Slovácko nenavázalo na překvapivé venkovní výhry z úvodu sezony na Spartě a v Plzni a z posledních tří kol získalo jediný bod.

V základní sestavě Slavie teprve podruhé v sezoně scházel záložník Souček a po reprezentační přestávce chyběli také Masopust a Bořil. Naopak obnovenou soutěžní premiéru v červenobílém dresu si připsala jedna z nových posil Hora.

Pražané od začátku dominovali a vytvářeli si šance. V šesté minutě vytáhl Škodovu hlavičku hostující brankář Porcal, který překvapivě dostal přednost před Trmalem a připsal si premiérový ligový start.

KONEC | Slavia 3:0 @1.FC Sʟᴏᴠᴀ́ᴄᴋᴏ

Slávisté zvládli návrat na ligové trávníky a porazili Slovácko díky gólům Josefa Hušbauera, Vladimíra Coufala a Lukáše Provoda! ✅

20:54 – 14. 09. 2019

4 52

Slávisté neuspěli ani z následné dorážky a poté hlavičkoval těsně mimo Hovorka. V 19. minutě už domácí vedli. Po Coufalově autu si Hušbauer se štěstím narazil míč o dva hostující hráče, dostal se až před Porcala a dloubákem otevřel skóre. Připsal si čtvrtý gól v ligové sezoně.

Na hvězdné soupeře od tří tisíc korun. Fotbalová Slavia zveřejnila ceny balíčků na Ligu mistrů

Číst článek

Po půlhodině favorit zvýšil. Porcal vyrazil Zeleného střelu do strany a dobíhající Coufal z úhlu trefil odkrytou branku. Slávisté pokračovali v tlaku. Hora hlavičkoval těsně vedle, v 37. minutě Škoda zamířil do tyče a Stanciu pro změnu pálil do břevna.

I po pauze se hrálo hlavně na polovině Slovácka. V 50. minutě Olayinka obstřelem minul a za chvíli Porcal vyrazil hlavičku Zeleného. V 65. minutě se do dobré šance dostával hostující Petržela, ale míč si ukopl.

Na druhé straně vychytal střídajícího Tecla Porcal, ale v 78. minutě už slávisté zvýšili. Střídající Provod zpoza vápna zamířil přesně k tyči a dal první soutěžní gól v červenobílém dresu.

Mladá Boleslav – Příbram

Fotbalisté Mladé Boleslavi rozstříleli Příbram 6:0 a vyrovnali nejvyšší triumf v sezoně. Stejným poměrem rozdrtil Jablonec doma ve třetím kole Slovácko. O výhře svěřenců trenéra Jozefa Webera rozhodli po dvou gólech Muris Mešanovič, Pavel Bucha a Nikolaj Komličenko. Mladá Boleslav zvítězila doma i v pátém ligovém zápase v sezoně, naopak Příbram prohrála v ročníku i čtvrtý duel v lize, přičemž pokaždé vyšla gólově naprázdno.

Komličenko zůstává v Mladé Boleslavi. Klub se s ruskými zájemci nedohodl na ceně

Číst článek

Ve čtvrté minutě sklepl Komličenko ve vápně Fulnekův centr na Buchu, který ale přestřelil. Jednadvacetiletý záložník se neprosadil ani o chvíli později po přízemní střele v pádu.

V deváté minutě zastavil Komličenka v šestnáctce nedovoleně Kodr a rozhodčí Dubravský nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. K penaltě se místo tradičního exekutora Komličenka postavil Mešanovič, který pátým ligovým gólem v sezoně otevřel skóre.

V 17. minutě našel Alvir ve vápně Zemana, jehož hlavičku brankář Šeda vyrazil na roh. Šeda si následně poradil i se Zemanovou tvrdou střelou.

Mladá Boleslav byla oproti hostům efektivnější a v 27. minutě přidala druhý gól. Hubínek přihrál do vápna na Buchu, který zakončil pod břevno.

👏👏👏👍👍👍💪💪💪⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️ #fkmb #fkmladaboleslav

18:43 – 14. 09. 2019

1 4

Ve 34. minutě hlavičkoval Kodr po rohovém kopu pouze do Šedovy náruče. Před odchodem do šaten přidali domácí třetí branku. Budínský vrátil míč Komličenkovi a ruský kanonýr prostřelil gólmana Boháče.

Tři měsíce v Boleslavi a dost. Zlín získal na hostování útočníka Wágnera

Číst článek

Šest minut po změně stran se Komličenko obtočil kolem Treglera a zvýšil na čtyřbrankový rozdíl. Čtyřiadvacetiletý Komličenko se v pátém ligovém duelu v ročníku trefil posedmé a osamostatnil se v čele tabulky nejlepších střelců. Středočeši doma v lize počtvrté za sebou vsítili minimálně čtyři branky.

Vzápětí se domácí příznivci málem dočkali pátého zásahu, ale Budínského zakroucený přímý kop k tyči vytěsnil Boháč na roh. Pátá branka přišla v 63. minutě. Budínský odcentroval do vápna na Mešanoviče, jenž si zpracoval míč a v záklonu přesně zamířil mezi tři tyče.

Za deset minut předložil Mešanovič míč v šestnáctce volnému Buchovi, který stanovil konečný výsledek. Mladá Boleslav vstřelila v sedmi ligových zápasech už 21 branek a pyšní se nejlepší ofenzivou v soutěži. Doma v lize navíc nepodlehla Příbrami ani ve 14. utkání a celkově před vlastními diváky prohrála jediný z posledních 20 ligových duelů. Navíc má k dobru odložené utkání v Teplicích, které sehraje ve středu 18. září.

Liberec – Teplice

Severočeské derby mezi fotbalisty Liberce a Teplic skončilo remízou 1:1. Hosty, kteří se museli obejít bez potrestaného trenéra Stanislava Hejkala, poslal do vedení ve třetí minutě Petr Mareš, ale Slovan ještě v prvním poločase vyrovnal. Z penalty se o to postaral exteplický útočník Roman Potočný. Liberec zaznamenal první remízu v sezoně, naopak Teplice natáhly sérii bez vítězství na pět zápasů.

Brankář Nguyen prodloužil smlouvu s fotbalovým Libercem do konce června 2022

Číst článek

Hostující trenér Hejkal se usadil pouze do hlediště, dlouho však trpět nemusel. Protože už ve třetí minutě Petr Mareš nádherně zatočil svůj trestný kop a domácí gólman Nguyen, který v sobotu oslavil 27. narozeniny, svým pozdním přesunem od druhé tyče hodně přispěl k teplickému vedení.

Domácí sice nepůsobili tak bojovně jako naposledy doma se Spartou, ale dokázali se rychle přesouvat k šestnáctce soupeře a v osmé minutě z toho mohlo být vyrovnání, jenže Kuchta ani Malinský nedokázali na brankáře Grigara vyzrát. V 17. minutě ale už byl stav 1:1 - Shejbal zbytečně naremploval uvnitř trestného území Potočného a faulovaný hráč dokázal svoji penaltu proměnit.

Dnes remíza. 😐 #LIBTEP

18:23 – 14. 09. 2019

1

I nadále bylo severočeské derby vyrovnané a k brance měli znovu blíže spíše hosté a znovu to byl ve 23. minutě trestný kop Mareše, který vyděsil proti ostrému slunci chytajícího Nguyena, ale tentokrát ho dokázal vytěsnit na roh. Liberečtí spoléhali naopak na důraz v šestnáctce, ale těsně před poločasem připravil Baluta ohromnou šanci Malinskému, ale ten tři metry před brankou selhal.

Fotbalisté Plzně vyhráli v Příbrami. Bohemians zdolali Liberec a doma jsou neporažení

Číst článek

Po přestávce se hra až příliš zklidnila, nepřicházely ani velké šance, přibývalo nepřesností na obou stranách. Pokud se už některý tým dostal do blízkosti branky soupeře, vesměs byla akce zakončena nepřesnou střelou. Prosadit se nedokázali ani nové akvizice - hosté nevyužili střeleckých schopností útočníka Řezníčka, v domácí záloze první utkání nedohrál střídaný Baluta.

Teplice tak sice neprohrály v severočeském derby popáté v řadě, ale stačilo jim to pouze k posunu na čtrnáctou příčku neúplné tabulky, k dobru však mají dohrávaný duel s Mladou Boleslaví. Liberec zaznamenal první remízu v sezoně a patří mu devátá příčka.

9. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 19. Hušbauer, 30. Coufal, 78. Provod. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kříž - Královec (video). ŽK: Hovorka - Petržela, Hofmann, Reinberk. Diváci: 14 789.
Sestavy:
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Zelený - Traoré - Hora, Stanciu (79. Van Buren), Hušbauer, Olayinka (69. Provod) - Škoda (75. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Porcal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko (57. Divíšek) - Havlík, Daníček - Petržela (76. Hellebrand), Sadílek, Kalabiška (71. Šašinka) - Zajíc. Trenér: Svědík.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 6:0 (3:0)
Branky: 10. z pen. a 63. Mešanovič, 27. a 73. Bucha, 44. a 51. Komličenko. Rozhodčí: Dubravský - Flimmel, Vlček. ŽK: Komličenko, Šeda, Fulnek - Dramé, Šimek, Soldát. Diváci: 2822.
Sestavy:
M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (67. Pech), Fulnek - Bucha, Hubínek, Matějovský (76. Ewerton), Budínský - Mešanovič, Komličenko (79. Jiří Klíma). Trenér: Weber.
Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Polidar - Alvir, Voltr, Soldát, Kříž (46. Antwi), Zeman (46. Dramé) - Škoda (79. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Slovan Liberec - FK Teplice 1:1 (1:1)
Branky: 17. Potočný z pen. - 3. P. Mareš. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkát. ŽK: Potočný - Řezníček. Diváci: 3218.
Sestavy:
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Malinský (62. Pešek), Breite, Baluta (76. Musa), Karafiát, Potočný - Kuchta (54. Oscar). Trenér: Hoftych.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Shejbal, P. Mareš (50. Hyčka) - Žitný, Kodeš, Kučera, Moulis (79. Paradin) - Řezníček, Vyhnal (69. Jindráček). Trenér: Drsek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme