Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Malajsijský sultán byl ženatý s Češkou. Ta mu ale zapřela, že je vdaná s jiným, tvrdí další panovníkova exmanželka

Svět

  5:00
PRAHA - Bývalá žena malajsijského sultána byla Češka. Problém je, že mu zatajila, že je vdaná. Na Instagramu to tvrdí další sultánova manželka, se kterou se Muhammad V. již také rozvedl. Palác ale její prohlášení popřel. Někdejší Miss Moskvy se nyní rozhodla na sociální síti sdílet detaily ze života s panovníkem, který se s ní rozešel již po roce manželství.

Snímek z Instagramu ex-manželky malajského sultána. foto: Instagram/rihanapetra

„Předtím, než mě můj manžel přesvědčil, abych se přestěhovala do Malajsie, zeptala jsem se ho, jestli byl někdy ženatý a zda má děti. Řekl mi, že se rozvedl v roce 2015, protože mu jeho bývalá žena z České republiky lhala, že není vdaná a podle dokumentů stále nebyla rozvedená ve své zemi,“ napsala na sociální síť Instagram uživatelka Rihana Oksana Petraová. Nikoho by to příliš nezaujalo, kdyby zmíněná dáma dříve nebyla manželkou malajsijského sultána Muhammada V.

Harém s vězněnou miss USA i jachta zvaná ‚Kozy‘. Sultán vedl s bratrem divoký život, pak zavedl právo šaría

Sultán na začátku ledna abdikoval na funkci krále Malajsie poté, co strávil dva měsíce na léčení. Podle agentury Reuters se tak stal prvním vládnoucím monarchou této země, který se vzdal trůnu před vypršením pětiletého funkčního období. Muhammad V. byl hlavou Malajsie od prosince 2016 a po abdikaci mu zůstal titul sultána Kelantanu, což je region na severovýchodě země, kde dodnes žije.

Rihana Oksana Petraová se původně jmenovala Oksana Voevodinová a byla Miss Moskvy v roce 2015. V červnu loňského roku se v Malajsii provdala za sultána Muhammada V., ale manželství netrvalo dlouho – 1. července 2019 se rozvedli.

Malajsijský sultán Muhammad V. se vzdal trůnu.

Ve středu se ale bývalá modelka rozhodla, že bude se světem sdílet informace o svém životě s devětačtyřicetiletým sultánem. „Řekl mi, že ho ženy jen vždy využívaly pro peníze a žádná mu nedala dítě,“ pokračoval příspěvek bývalé manželky. Voevodinové se na rozdíl od předchozích žen podařilo otěhotnět a letos v květnu porodila syna. Média však spekulují, že sultán není otcem.

Popření slov ex-manželky

Kelantanský palác však okamžitě vydal prohlášení, ve kterém informace o Češce - ženě sultána, popřel. Úřad zároveň vyzval veřejnost, aby se nenechala ovlivnit příspěvky na sociálních sítích.

View this post on Instagram

Minggu lalu antara minggu yang sungguh menyedihkan dan memberi tekanan kepada saya. Buat pertama kali, anak saya Leon jatuh sakit. Leon mengalami otitis atau radang dalam telinga kerana saya tidak menyelimutkannya dengan selimut tebal selepas mandi. Cuaca pada waktu itu sungguh sejuk iaitu 6 darjah celcius lebih-lebih lagi kami tinggal diluar bandar Moscow. Walaupun perkara itu sudah berlalu namun saya rasa sangat bersalah terhadap Leon. Saya terpaksa memberikannya antibiotik dengan dos yang kuat walaupun usianya baru sepuluh minggu kerana masalah telinga yang dihadapinya boleh menyebabkannya hilang daya pendengaran. Leon juga mengalami masalah tidur dan hilang selera makan. Bagi setiap ibubapa, perkara paling ngeri yang dihadapi adalah apabila insan tersayang jatuh sakit. Insya Allah, dengan izinnya, kesihatan Leon akan bertambah baik. Terima kasih atas sokongan semua. Allah mendengar setiap doa kamu kepada Leon. Kepada seluruh ibubapa diluar sana, saya harap anak-anak kamu juga sihat, ceria dan baik-baik saja. Keluarga saya merancang untuk pergi bercuti musim panas ke Sepanyol namun doktor tidak membenarkan Leon menaiki pesawat dalam tempoh 3 hingga 4 bulan sehingga dia benar-benar sembuh. Menurut doktor, tekanan dari pesawat boleh menyebabkan komplikasi serius kepada Leon. Buat ibubapa diluar sana, boleh tak kongsikan kepada saya, jika anak-anak kamu pernah mengalami penyakit sama seperti Leon dan berapa lama tempoh mereka tidak dibenarkan menaiki kapal terbang? Selain itu, umur berapakah waktu yang sesuai dan selamat untuk anak kecil menaiki pesawat?

A post shared by Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on

„Kelantanský palác se rozhodl odklonit od běžné praxe a reagovat na nepravdivé a hanobící tvrzení na sociálních médiích. Tyto lži poškozují kelantanský sultanát a vládnoucí rodinu,“ uvedl úřad. „Jeho Výsost sultán Kelantanu tímto vyjadřuje lítost nad osobními volbami v soukromém životě.“

Autor: