Hlavní obsah

Vlajková loď Huawei přijde v nových verzích. Inspirovaly se přírodou

Novinky, ort
Berlín

Nejlepší telefon v nabídce společnosti Huawei se bude nabízet ve dvou nových verzích. Ty se nicméně od dříve představeného modelu P30 Pro liší pouze svým designem, který našel inspiraci v přírodě. Obě novinky výrobce představil na veletrhu IFA, který se v uplynulých dnech konal v německém Berlíně.

Foto: archív výrobce

Obě novinky vedle sebe

Článek

Zatímco drtivá většina moderních telefonů sází na lesklý design, obě novinky se pyšní matným broušeným povrchem. Mystic Blue připomíná podle výrobce oblohu odrážející se v moři, provedení Misty Lavender se podobá pláži při západu slunce.

A co tedy model P30 Pro umí? Největším lákadlem je u tohoto přístroje nový systém Quad Camera, který se skládá ze čtyř objektivů. Na něm se společností Huawei spolupracovala známá fotografická firma Leica.

Hlavní fotoaparát, postavený na snímači SuperSpectrum, nabízí rozlišení 40 Mpx, je doplněn o ultra širokoúhlý objektiv s rozlišením 20 Mpx, teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx a objektiv Huawei Time-of-Flight (TOF) pro měření hloubky ostrosti. Ten je mimochodem také na čelní straně a spolupracuje s 32MPx selfie kamerou.

Foto: archív výrobce

Misty Lavender

Foto: archív výrobce

Mystic Blue

Velmi zajímavý je především hlavní snímač s nejvyšším rozlišením, který nabízí velikost 1/1,7“. Ten totiž zachycuje světlo novým způsobem. Senzor RYYB SuperSpectrum se liší od tradičního filtru RGBG Bayer tím, že nahrazuje zelené pixely žlutými. Tím dosahuje vysoké hodnoty ISO 409 600. Fotoaparát si tak dovede poradit i s velmi špatnými světelnými podmínkami.

Nová třicítka přináší vůbec poprvé objektiv Huawei SuperZoom, který nabízí pětinásobný optický zoom, 10násobný hybridní zoom bez ztráty kvality a 50násobný digitální zoom. To jsou hodnoty, které nenabízí ani celá řada tradičních kompaktů. Podle serveru DxOMark jde o nejlepší fotomobil na trhu.

Vlajková loď Huawei P30 Pro nezaostává ani v dalších ohledech, nabízí líbivý design a špičkový výkon. Více se o tomto smartphonu dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám