Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Martičová 6:3, 6:2Bravo! Plíšková vybojovala titul na milionovém turnaji v Číně

Čeng-čou/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková slaví letošní čtvrtý titul na okruhu WTA a celkově patnáctý v kariéře. Ve finále nově vzniklého turnaje v čínském Čeng-čou porazila Chorvatku Petru Martičovou 6:3, 6:2. Začátek zápasu byl kvůli dešti o šest hodin opožděn a i během samotného finále musel být duel kvůli přeháňkám přerušen.

Foto: Kevin Hagen, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Plíšková v sezoně zvítězila před Čeng-čou i na trávě v Eastbourne, na antuce v Římě a na tvrdém povrchu v Brisbane. Finálový zápas jí nevyšel jen v Miami, kde podlehla současné světové jedničce Australance Ashleigh Bartyové.

"Získat trofej je vždycky mimořádné a je jedno, o jaký jde týden a jak velký turnaje je. Vítězství je vždycky skvělé," řekla Plíšková na tiskové konferenci. "Trofej je hodně těžká, snad nikdy jsem nedostala takhle těžkou cenu," smála se.

Finále začalo kvůli dešti se šestihodinovým zpožděním a Plíšková v úvodu prohrávala 0:2. Za stavu 30:15 při podání světové dvojky byl zápas přerušen. Po po pauze česká tenistka vyhrála tři hry v řadě a další brejk přidala na 5:3.

Ve druhém setu šla sedmadvacetiletá Plíšková do vedení 3:1 a za stavu 15:15 při podání Martičové přišlo další přerušení. I tentokrát dokázala česká hráčka udržet koncentraci, počtvrté pak v utkání vzala soupeřce servis a při svém podání zápas ukončila. V sezoně vyhrála už devětačtyřicátý zápas, což je nejvíce ze všech tenistek.

Turnaj celý týden trápilo počasí, Plíšková proto musela hrát i dva zápasy v jeden den. Finále se odkládalo a dohrávalo za umělého osvětlení. "Vyhrála jsem, takže si na počasí nebudu stěžovat," uvedla s úsměvem česká tenistka, které na turnaji pomáhala Ukrajinka Olga Savčuková. "Jsme kamarádky a už jsme o tom uvažovaly dřív."

Díky titulu se Plíšková v žebříčku přiblíží na necelých sto bodů Bartyová a bude mít na asijských turnajích další šanci vrátit se do čela. "Na to nemyslím. Mým cílem je hrát dobrý tenis, o to se snažím. Nechci se stresovat," řekla.

Jako turnajová jednička hrála Plíšková finále podeváté v kariéře a potřetí slaví triumf. Uspěla i v roce 2015 na pražské antuce a o rok později v Nottinghamu.

Další týden má Plíšková volno. "Trochu si odpočinu, užiju si pár dnů volna a připravím se na další turnaje," řekla. Hrát plánuje velké akce ve Wu-chanu a v Pekingu, kde může na titul z Čeng-čou navázat. "Každý turnaj, každý týden se začíná od nuly. Nikdo neřeší, co bylo a bude se proti mně snažit hrát co nejlépe."

ČENG-ČOU (tvrdý povrch, dotace 1,5 milionu dolarů)
Dvouhra - finále
Karolína Plíšková (1-ČR) - Martičová (7-Chorv.)  6:3, 6:2

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková