Blahořečení kněze Henkese a další nedělní události

Blahořečení kněze Henkese a další nedělní události
15. září 2019 Události Autor: Filip Breindl

Vybíráme z událostí očekávaných v neděli 15. září 2019.

V německém Limburgu dojde ke blahořečení německého palotina P. Richarda Henkese, který zemřel v únoru roku 1945 v koncentračním táboře Dachau při pomáhání nemocným postiženým břišním tyfem. 

Protivládní demonstranti chystají protest před britským konzulátem v Hongkongu. Občanská fronta za lidská práva podala rovněž žádost o povolení k masovému pochodu v centru města, policie ji zamítla. Je ale možné, že demonstranti přesto v průvodu vyjdou.

O svátku Panny Marie Sedmibolestné, Patronky Slovenska se v neděli v 9 hodin uskuteční u hrobu svatého papeže Jana Pavla II. ve vatikánské bazilice slavnostní mše slovenských krajanů. Uskuteční se také národní pouť do baziliky v Šaštíně.

Tradiční celonárodní akce České Alzheimerovské společnosti Dny paměti se letos v Plzni bude konat ve dnech 15. až 23. září 2019.

Nedělní sbírka ve všech kostelích Královéhradecké diecéze bude použita na podporu církevního školství v diecézi.

Multižánrový festival otevře nově vybudovanou náplavku řeky Radbuzy v centru Plzně. Vstup je zdarma.

Ze sportu: Čeští volejbalisté nastoupí na mistrovství Evropy v Nizozemsku k zápasu proti Estonsku. Skončí utkání Davisova poháru českých tenistů v Bosně a Hercegovině.

NyníMše svatá
Skladba: Missa de Beata Mariae Virgine pro 4 hlasy - Kyrie; Autor: Isaac Heinrich; Dirigent: Procter Michael; Soubor: Ensemble Hofkapelle
18:35Hudební zastavení
19:00Večerní zíváček
19:15Jak se vám líbí
20:00Zprávy ČRo Plus
20:05Písně
20:15Dotýkání světla

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony