Basketbalisté Francie otočili na mistrovství světa zápas proti Austrálii a obhájili bronzové medaile

Ještě po třech čtvrtinách Australští basketbalisté v zápase o třetí místo nad Francií vedli, závěr utkání ale nezvládli, a tak se z bronzových medailí z mistrovství světa radují Francouzi. Reprezentanti země galského kohouta vyhráli 67:59

Tento článek je více než rok starý.

Peking (Aktualizováno: 11:48 15. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evan Fournier během utkání proti Austrálii.

Evan Fournier během utkání proti Austrálii. | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Australané měli v první polovině utkání, ve kterém vládly především obě obrany, navrch a po první čtvrtině drželi pětibodový náskok. Do šaten šli hráči v poločase nakonec za stavu 30:21 pro Austrálii.

Ukázali jsme světu, jak dobrý basketbal můžeme hrát, řekl po zápasu se Srbskem trenér Ginzburg

Číst článek

Francouzi se ve druhé půli zlepšili a začali pomalu z australského náskoku kousek po kousku ukrajovat. Po třetí čtvrtině už vedli Australané jen o čtyři body a hned zkraje poslední části se Francouzi poprvé v utkání dostali do vedení.

Poslední desetiminutovka nabídla nejdramatičtější podívanou zápasu. Australané rychle vyrovnali a následně znovu vedli, Andrew Alibicy pak ale trojkou znovu strhnul vedení na stranu Francie, které už jeho tým udržel a nakonec vyhrál 67:59.

Francouzi tak obhájili bronzové medaile z posledního šampionátu v roce 2014. Naopak Australané se medaile znovu nedočkali, čtvrté místo je ale i tak jejich nejlepším výsledkem na mistrovství světa v historii.

Mistrovství světa basketbalistů v Číně:
O 3. místo (Peking):
Francie - Austrálie 67:59 (11:16, 21:30, 42:46)
Nejvíce bodů: De Colo 19, Fournier 16, Albicy, Batum oba 9 - Ingles 17, Mills 15, Kay 9. Fauly: 17:20. Trestné hody: 13/8 - 9/5. Trojky: 9:4. Doskoky: 38:36.

14:00 finále: Španělsko - Argentina.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme