Zahrada Čech 2019 probíhá v Litoměřicích. Co vás potěší?

V Litoměřicích v pátek odstartoval začal tradiční podzimní veletrh Zahrada Čech. Největší prodejní výstavu pro zahrádkáře, zahradníky a kutily na severu Čech ročně navštíví až 80.000 lidí. Největší zájem mezi návštěvníky je jako obvykle o česnek, který se prodává od 120 korun za kilogram.

Výstaviště je otevřeno návštěvníkům do soboty 21. září. Otevřeno je denně od 9:00 do 17:00. Někteří nedočkavci dnes stáli před vstupem už od 8:30. Lidé mají výběr z širokého sortimentu. Vystavuje tu na 500 stánkařů. Nejčastěji prodávají sazenice, stromky, ale také potřeby pro domácí mazlíčky nebo domácí sýry a klobásy.

Hosté při slavnostním zahájení zrekapitulovali letošní úrodu. Kvůli několika letům sucha se zemědělství nedaří. Letos byla úroda vyšší. "Letošní rok byl rokem průměrným, ve srovnání s deseti lety to byl průměr, bylo to o půl procenta víc než průměr. Výsledky u obilovin, co se týká posledních pěti let, tak je to pokles asi o 4,9 procenta, a hlavně oproti minulému roku jsme sklidili asi o 8,5 procenta více úrody," řekl prezident agrární komory Zdeněk Jandejsek.

Chybět nebude ani soutěž v kategoriích Největší výpěstek, Nejzajímavější kuriozita a Křišťálové jablko. Lidé mohou navštívit po celou dobu výstavy zahrádkářskou expozici v pavilonu G věnovanou bylinkám.

Výstaviště Zahrada Čech je výstavní areál o celkové rozloze přibližně 6,5 hektaru. Je ve východní části Litoměřic v Českolipské ulici. První výstava se zde konala v roce 1969. Provozovatelem výstaviště je Zahrada Čech, kterou vlastní z poloviny město Litoměřice.

Související

Více souvisejících

Zahrada Čech Litoměřice česnek

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy