Šíp.deník.cz

Leukémie: Tohle se teď děje s tělem Karla Gotta!

Karel Gott
Karel Gott
Zdroj: profimedia
Sdílej článek:

Před pár dny sdělil Karel svým fanouškům znepokojující zprávu o svém zdravotním stavu, trpí zákeřnou leukémií! Zlatý slavík už má za sebou v minulosti jeden úspěšný boj s rakovinou mízních uzlin. Co ale vlastně aktuálně podstupuje a jaké má šance se vyléčit? Podle lékařů jsou vyhlídky nejisté!

Abychom si uměli vůbec představit, co leukémie obnáší, je potřeba vědět co se děje s tělem napadené touto nemocí. Leukémie je nádorové onemocnění krvetvorby. Projevuje se množením bílých krvinek, které neplní svou obvyklou funkci.

Nemocné krvinky se potom pohybují v celém těle, nejčastěji v kostní dřeni, v krvi a občas i v dalších orgánech. U každého pacienta je to jiné, typů leukémie je několik.

Nemoc provází porucha krvetvorby, to je důvod proč zpěvák poslední měsíce neustále docházel na transfuze! Kmenové buňky vytváří přebytečné množství červených a nebo naopak bílých krvinek, navíc nejsou pořádně zralé. Nezralé krvinky potom nejsou schopné plnit svou funkci a zaplňují tak postupně nejprve kostní dřeň a postupně jsou vyplavovány do krve. Leukémické buňky se pak postupně ukládají do všech orgánů a je narušena tvorba krvinek…

Karel Gott už rakovinu jednou porazil…

Karel GottZdroj: profimedia

Leukémie se dělí do několika skupin, přesněji do čtyř. Pro laika je ale důležité vědět hlavně zda jde o typ chronický, či akutní. Co se týká chronického, ten je paradoxně méně nebezpečný.

Chronickou leukémii může mít pacient několik let, aniž by o ní věděl. Její průběh je výrazně pomalejší a šance na vyléčení větší, než u akutní. Vzhledem k rychlosti šíření u akutní formy choroby často hrozí smrt!!!

Gott bohužel trpí právě akutní formou a sám přiznal, že už s nemocí bojuje několik měsíců a léčba zatím nebyla příliš úspěšná. Ačkoliv nejsou pro zpěváka prognózy příliš optimistické, stále je tady ale naděje!

Rychlý postup nemoci zpěváka vážně ohrožuje

Karel GottZdroj: profimedia

Gott je ve velice dobrých rukách, starají se o něj ti nejpovolanější odoborníci, což je první důležitý faktor pro uzdravení. Karlova manželka Ivana se o svého muže vzorně stará a denně ho vozí do nemocnice, kde mu mění krev a dohlížejí na jeho stav.

Profesor Pavel Klener, přední český onkolog, tvrdí, že dnes jsou šance mnohem vyšší než před deseti lety, a léčba rakoviny jde neuvěřitelným směrem kupředu! 

A jelikož je náš národní poklad Kája bojovník, nikdo nepochybuje o tom, že by tento boj nezvládl. Čeká ho ale ještě nelehká cesta a vzhledem k jeho věku je aktuálně nemoc doslova časovaná bomba tikající v jeho těle. Rozhodnou tedy příští měsíce…

Gott je nezlomný bojovník

Karel GottZdroj: profimedia

Karel si svoji vážnou nemoc uvědomuje a konečně ji i přestal podceňovat. Uplynulé měsíce chtěl za každou cenu koncertovat a příliš neodpočíval. Teď ale tráví každou volnou chvilku s rodinou a snaží se načerpat potřebnou energii.

Jelikož nezabrala ani jedna z dosavadních léčebných metod, čeká Gotta nejspíš chemoterapie. Tu mnoho pacientů snáší špatně, cítí se po ní unavení a slabí, proto si nejspíš lékaři nechali tuto variantu až jako poslední řešení.

Jedna z možností léčby je ještě transplantace kostní dřeně. Budeme ale doufat, že Karel nebude muset na sál, v jeho věku je už narkóza totiž velice nebezpečná. Přejeme jemu i celé rodině hlavně hodně sil a držíme mu palce v jeho boji.

Karel se drží i kvůli svým dvěma malým dcerám. Na fotce Charlotte.

Karel Gott s dceramiZdroj: profimedia

Gottovi drží palce celá republika!

Zdroj: Soňa Broulíková

Nesmí vám uniknout
Nesmí vám uniknout
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů