Muž měl dostat padáka z práce, na schůzku o propuštění si s sebou vzal klauna

Magazín Magazín
16. 9. 2019 13:30
Když reklamní textař Josh Thompson dostal od svého zaměstnavatele e-mail naznačující, že jej čeká pravděpodobně vyhazov, rozhodl se poslední rozhovor v reklamní agentuře trochu okořenit. A na setkání si s sebou jako psychickou podporu vzal profesionálního klauna.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Zaměstnavatelé na Novém Zélandu dovolují svým zaměstnancům, aby si na podobná jednání přivedli doprovod, který jim pomáhá přijmout případný vyhazov a zároveň porozumět důvodům, které k němu vedly. Může to být člen odborů, právník, kamarád, člen rodiny nebo kolega.

Josh Thompson se však rozhodl využít služeb profesionálního klauna Joea, kterému zaplatil 200 novozélandských dolarů, v přepočtu necelé tři tisíce korun.  

Jeho doprovod během setkání vyráběl zvířátka z balonků, což několikrát přerušilo jednání, protože zvuky narušovaly rozhovor s někdejšími šéfy reklamní agentury FCB New Zealand, pro kterou Thompson pracoval. Novozélandskému rádiu Magic Talk Radio však řekl, že jeho někdejší zaměstnavatelé se jeho nápadu zasmáli. 

V momentě, kdy reklamnímu textaři sdělili, že jej propouští, klaun Joe začal natahovat k pláči. "Byl to perfektní profesionál, opravdu," citoval Thompsona britský zpravodajský web BBC

Klauna by na podobné schůzky doporučil i ostatním. "Pokud máte rodinu, kamarády, nevlastní matky, otce nebo děti, vezměte je s sebou. Ale pokud máte možnost najmout si klauna, speciálně Joea, rozhodně ho doporučuji," dodal. 

Josh Thompson si již podle britského zpravodajského webu The Telegraph našel další práci. Píše opět pro reklamní agenturu, ale tentokrát pro australskou.

 

Právě se děje

Další zprávy