Věci slavného šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina jdou do aukce, peníze dostane rodina

Magazín Magazín
17. 9. 2019 15:30
Více než dvě stovky osobních věcí slavného amerického šéfkuchaře a novináře Anthonyho Bourdaina si budou moci koupit jeho fanoušci v nadcházející říjnové aukci. Mezi nimi jsou obrazy, oblečení i jeho personifikovaný šéfkuchařský nůž značky Bob Kramer v hodnotě šest tisíc dolarů, v přepočtu zhruba 141 tisíc korun. Většina peněz půjde Bourdainově bývalé manželce Ottavii a jejich dceři Arianě.
Anthony Bourdain spáchal sebevraždu loni v červnu.
Anthony Bourdain spáchal sebevraždu loni v červnu. | Foto: Reuters

Podle mluvčí aukční kanceláře Lark Mason Associates je celková hodnota věcí k prodeji odhadována na 400 tisíc dolarů, v přepočtu téměř 9,5 milionu korun.

Položky budou draženy na internetové platformě mezi 9. a 30. říjnem a aukci doprovodí také výstavy v New Yorku, ve městě Savannah ve státě Georgia a New Braunfels ve státě Texas, informovala americká televizní stanice CNN

Ceny za jednotlivé předměty se pohybují od pár stovek po tisíce dolarů. Více než polovina z celkové částky půjde pozůstalým slavného šéfkuchaře - Bourdainově bývalé manželce Ottavii Busiaové a jejich dceři Arianě.

Zbytek částky poputuje na Bourdainův stipendijní program Amerického kulinářského institutu, prostřednictvím něhož mohou studenti vycestovat do zahraničí, aby nabrali zkušenosti. 

Mezi Bourdainovými věcmi jsou například umělecká díla Ralpha Steadmana a Johna Lurieho, kteří se objevili i v Bourdainově pořadu Parts Unknown. Dále  personifikovaný šéfkuchařský nůž značky Bob Kramer v hodnotě šest tisíc dolarů anebo bunda amerického námořnictva, kterou dostal v roce 2006. 

Anthony Bourdain spáchal sebevraždu loni v červnu. Našli jej v hotelovém pokoji ve francouzské obci Kaysersberg nedaleko Colmaru, kde v té době natáčel další díl pořadu Parts Unknown. Bylo mu 61 let a jeho smrt překvapila celý svět. 

 

Právě se děje

Další zprávy