Liga mistrů • Skupina F • 18:55

Inter Milán - SK Slavia Praha

Inter Milán
1:1
0:0
SK Slavia Praha
90+2. Barella
64. Olayinka

Dobrý den, vítejte u online přenosu utkání skupinové fáze fotbalové Ligy mistrů mezi Interem Milán a Slavií Praha. Zápas začíná v 18:55. 

Přeji dobrý večer! Je tady očekávaný vstup do Slavie do milionářské Ligy mistrů a dnes se proto můžeme těšit na souboj Pražanů na slavném San Siru. Soupeřem bude italský Inter Milán.

Inter je dnes jednoznačně v pozici favorita. Loni čtvrtý celek italské ligy má skvělý vstup do nové sezóny a po třech kolech je v Serii A první! Navíc skóre ze tří zápasů má milánský celek opravdu skvělé, když vstřelil 7 branek a jen dvě inkasoval. Přitom na domácí půdě má Inter ze dvou zápasů 6 bodů a skóre 5:0. Naposledy si vyšlápl na Udinese, které svěřenci Antonia Conteho porazili 1:0. 

Soccer Football - Serie A - Inter Milan v Udinese - San Siro, Milan, Italy - September 14, 2019   Inter Milan's Matteo Politano in action   REUTERS/Daniele Mascolo
Soccer Football - Serie A - Inter Milan v Udinese - San Siro, Milan, Italy - September 14, 2019 Inter Milan's Matteo Politano in action REUTERS/Daniele Mascolo | Foto: Reuters

Slávisté si dnes budou muset dát pozor především na útočnou předsezónní posilu, kterou je Romelu Lukaku. Ten má na svém kontě dvě branky v dresu Interu, ale soupeřům nehrozí jen on. Již dva góly má také Sensi a velmi ofenzivně laděným záložníkem je například Marcelo Brozović.

SESTAVA INTERU

 

Handanovič (C) - D'Amrbosio, de Vrij, Škriniar - Candreva, Sensi, Brozovič, Gagliardini, Asamoah - Martinez, Lukaku

 

Padelli - Barella, Godín, Lazaro, Politano, Sánchez, Vecino

Také Slavia si v nové sezóně vede na výbornou a z pozice aktuálního mistra si drží první místo Fortuna ligy. Navíc Slavia neprohrála patnáct zápasů v řadě a v jedenácti případech udržela čisté konto. Ondřej Kolář pak inkasoval branku naposledy v Teplicích, tedy 21. srpna! V dosud posledním odehraném zápase si pražský celek poradil se Slováckem, které v pohodě přehrál v poměru 3:0. 

Do základní skupiny Ligy mistrů se Slavia probojovala ze čtvrtého předkola, ve kterém narazila na rumunskou Kluž. Po vítězství 1:0 na půdě soupeře totiž Pražané ve stejném poměru vyhráli také na domácím trávníku. Do nejprestižnější klubové soutěže se tak Slavia probojovala po dvanácti letech, kdy si zahrála základní skupinu proti Arsenalu (0:7, 0:0), Seville (2:4, 0:3) a Steaue Bukurešť (2:1, 1:1). Byl z toho postup do 3. kola tehdejšího Poháru UEFA.

SESTAVA SLAVIE

 

Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček (C), Hušbauer - Masopust, Traoré, Stanciu - Olayinka

 

Markovič - Frydrych, Provod, Škoda, Tecl, Jusúf, Zelený

Dnešní utkání bude řídit francouzský sudí Ruddy Buquet. Jedná se o zkušeného borce, který se osvědčil v předkolech evropských pohárů v utkáních jako Molde - Partizan či Ferencvároš - Záhřeb. Tohoto rozhodčího navíc Slavisté znají, neboť pískal utkání remízové utkání v Seville. Jen ojediněle tento rozhodčí vytáhne žlutou kartu méně než čtyřikrát.

 

Také asistenti Guillaume Debart s Julienem Pacellim a čtvrtý rozhodčí Amaury Delerue budou pochopitelně z Francie. 

Fotbalisté vstupují na hrací plochu. Domácí se představí v černých dresech, hráči Slavie ve své klasické červenobílé kombinaci.

1.

UTKÁNÍ PRÁVĚ ZAČALO.

1.

Hosté se prezentovali velmi dobrým napadáním a Olayinka s Masopustem způsobili Handanovičovi menší potíže. Vhazování pro Slavii.

2.

Inter rozvážně kombinuje na vlastní polovině. Zatím se favorit zápasů nedostává k pořádné souhře, která by přinesla posun ke Kolářovi.

3.

Hodně riskantně zahrál Kolář, který musel vyřešit Kúdelovu malou domů. Napadající Lukaku se o kousek nedostal k míči.

4.

Slávisté chtěli kombinovat na levé straně, ale souhru Bořila s Olayinkou narušila defenzíva Interu.

5.

Utkání je zatím velmi klidné. Oba celky se spíše jen tak oťukávají a hrají ze zajištěné defenzívy.

6.

Souček byl bleskově napadán třemi hráči a musel pak volit přihrávku na Koláře. Ten trefil Martineze, který šel do skluzu, avšak od něj míč putoval naštěstí do autu.

6.

Rychlý přechod na útočnou polovinu od Slavie. Olayinka chytře zasekl proti D'Amrbosiovi, jenž fauloval.

7.

Nicolae Stanciu to z místa předchozího přestupku zkusil přímo na bránu a skákavé zakončení musel řešit Handanovič. Bude z toho roh pro Slavii.

8.

V úvodu osmé minuty šel míč z Olayinkovy hlavy vysoko a domácí gólman si bez problémů věděl rady. 

9.

Po dalším faulu domácích přišla druhá standardní situace Slavie. Nakrátko rozehraný volný kop vyústil v pokus o centr od Bořila. Míč neprošel.

10.

Aktivita Slavie ale neupadá a Stanciu zahrával další roh. Centr na malé vápno byl odvrácen.

10.

Ještě jeden centr zvládla obrana Interu. Mezihra italského týmu ale v posledních minutách úplně zmizela.

11.

Stanciu to zkusil střelou z úctyhodné vzdálenosti, ale míč byl zablokován již po dvou metrech letu. Následný výpad Martineze byl zastaven faulem Vladimíra Coufala.

12.

Trestuhodně teď hosté nechali volného De Vrije! Stoper Interu byl sám na malém vápně, ale vůbec nezvládl načasování výskoku a hlavičkoval nad břevno Kolářovy brány.

13.

Antonio Candreva navázal na předchozí akci svých spoluhráčů, ale střílenou přihrávkou nenašel bránu ani žádného ze spoluhráčů.

14.

Rozehrávka nakrátko zatím Slavii nepřináší kýžené ovoce. Pod tlakem napadajících hráčů znovu málem přišla o míč.

15.

Výborný dlouhý nákop na Lautara Martineze! Domácí našli argentinského útočníka, ale zpracování mu vůbec nesedlo a Kolář nečelil výraznému ohrožení.

16.

Velká příležitost domácích. Stanciu byl čistě ubráněn na polovině hřiště a těžil z toho aktivní Lautaro Martinez. Po kličce pálil domácí forvard křížem, ale o kousek netrefil bránu.

17.

Stefano Sensi napadal Traorého, ale u středového kruhu si pomohl nedovoleným zákrokem.

18.

Po delší době se Slavia aspoň na chvíli usadila na útočné polovině. Finální přihrávku do vápna si pohlídala dvojice D'Amrbosio - Handanovič.

20.

Teď to vypadalo velmi nadějně. Olayinka se v pokutovém území natlačil před obránce a poté ke střele vybídl Stancia. Tomu střelu znemožnil skluz jednoho z domácích fotbalistů.

21.

Na druhé straně přispěchal Candreva, jenž centroval do pokutového území. Lukaku v tísni zakončil vysoko nad bránu.

22.

Coufal nedostal prostor pro rozehrávku. Na pravé straně posunul míč pouze do zámezí.

23.

Největší šance zápasu! Dlouhý centr z volného kopu doputoval na malé vápno, kde prakticky nebyl bráněn D'Ambrosio. Kolář proti jeho hlavičce zakročil na brankové čáře.

24.

Dobré napadání hosté. Masopust založil rychlý protiútok, avšak Stanciu si pak míč posunul příliš daleko.

25.

Podruhé v krátkém časovém úseku si faulem pomohl Vladimír Coufal. Tentokrát nalevo zastavil Asamoaha.

26.

Tentokrát si obrana Slavie s centrovaným míčem věděla rady. Inter ale zůstává na útočné polovině, když obléhá pokutové území.

28.

Hodně prostoru měl před sebou Traoré, ale následná kombinace hostům vůbec nevyšla. Na druhé straně je naštěstí odmáván ofsajd Interu.

29.

Další vyhraný vzdušný souboj od Hovorky. Ten zatím Lukakua k ničemu nepouští a Inter se tak znovu vrací až ke své bráně.

30.

Handanovič ve velkých problémech. Rychlý Olayinka jej napadal, šel do skluzu a div, že netrefil pouze míč. Nakonec je proto pískán faul.

31.

Jedovatý centr do pokutového území letěl k aktivnímu Martinezovi. Jeho akrobatický pokus o zpracování míče ovšem nevyšel.

32.

Dobře zapracoval Peter Olayinka, jenž dostal pod tlak D'Ambrosia. Vybojoval tak vhazování v hloubi útočné poloviny hřiště.

33.

Ohromná škoda. Hovorka ve vzduchu znovu přehrál Lukakua a byla z toho rychlá kombinace. Masopust míč napravo potáhl do pokutového území, ale posléze bohužel přihrával jinam než šel Olayinka.

35.

Po předchozí akci hosté se Inter vydal do útoku a kombinaci nakonec vyústila ve střelu D'Ambrosia. Obránce domácích zakončil nad bránu.

36.

Na malé vápno putoval dobrý centr a Olayinka šel důrazně do vzdušného souboje. Byl mu ale odpískán faul, tudíž následné ohrožení brány už bylo zbytečné.

38.

Poněkolikáté se hosté dostali pod tlak, když od brány rozehráli nakrátko. Bořilův odkop šel do Martinezovy nohy a pak míč zamířil do autu.

39.

Nyní už se Inter dostává do výraznějšího tlaku. Do pokutového území se však zatím neprodral.

40.

Dodatečnou žlutou kartu nyní dostává David Hovorka, který před chvílí zajel do Sensiho.

41.

Přetažený centr na vzdálenější tyč od rohového praporku. Inter z posledních standardek nevymyslel nic kloudného.

42.

Další nedovolený zákrok v podání hostujícího celku. Bořil přibrousil Lautara Martineze.

43.

Inter by se v závěru poločasu jistě rád prosadil. Momentálně však Slavia velmi dobře brání a nepouští domácí k dalšímu ohrožení Ondřeje Koláře.

45.

Slávisté kombinovali na pravé straně, ale nakonec museli zařadit zpátečku. Cesta k pokutovému území nebyla.

45.

Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.

45+1.

Tohle mohlo hosty mrzet. Kolář šel za pokutové území, ale odkopem trefil jen vracejícího se spoluhráče. Naštěstí si to míč zamířil mimo zcela odkrytou bránu.

45+1.

KONEC PRVNÍHO POLOČASU.

První půle zápasu je minulostí a spokojenější budou zatím Slávisté. Pražský celek vstoupil do utkání velmi aktivně, když soupeře několikrát dokázali překombinovat. Přes pozornou obranu Interu se hosté zatím nedostali do vyložené šance, ale skvěle si vede také defenzíva pražského týmu. Italský celek už sice Koláře donutil k důležitému zákroku, nicméně trvalý tlak si nevypracoval. Skvěle si zatím stopeři Slavie vede především proti Lukakuovi, který dosud nevystřelil do prostoru brány.

STATISTIKY PRVNÍHO POLOČASU

 

Držení míče: 52 % - 48 %

Střely na bránu: 1 - 2

Střely mimo bránu: 5 - 0

Rohové kopy: 2 - 2

Ofsajdy: 1 - 0

Fauly: 5 - 8

Žluté karty: 0 - 1

46.

DRUHÝ POLOČAS PRÁVĚ ZAČAL.

46.

Hned v úvodu musel na zem Kolář! Sensiho centr se točil do brány a po jeho zákroku se míč odrazil před volného Martineze. Jeho bleskovou dorážku však gólman Slavie také vyřešil.

47.

Nepříjemnost pro Inter. Po jednom ze soubojů se na trávníku zjevil Antonio Candreva. Zdá se, že zdravotní problémy už tohoto italského hráče nepustí zpět do hry.

49.

Je tady první střídání zápasu. Zraněný Antonio Candreva je nahrazen Valentinem Lazarem.

50.

Akce na levé straně se Slavii příliš nevydařila. Do kombinace se totiž vložil Brozovič, jenž pro domácí vybojoval vhazování.

51.

Teď to hosté udělali velmi dobře. Přes Olayinku a Masopusta šel míč ke Stanciuovi, který v rohu pokutového území natáhl ke střele. Handanovič byl připraven.

52.

Sensi se elegantně vyhnul dvěma soupeřům a roztáhl hru na pravou stranu. Tam byl ale připravený Hovorka.

53.

Škoda. Stanciu dobře přečetl rozehrávku soupeře, ale hned prvním dotekem si míč posunul daleko od kopačky.

53.

Nicolae Stanciu je při chuti. Hosté znovu získali míč ve středu pole a rumunský záložník podruhé v krátkém úseku zakončoval. Tentokrát šla střela nad bránu.

54.

Velmi dobrá hra pražského týmu znovu vedla k zisku míče. Faul na Traorého je ohodnocen žlutou kartou pro Kwadwa Asamoaha.

55.

Traoré je po tvrdém zákroku Asamoaha stále na trávníku a vůbec se mu nechce na nohy. Skluz domácího záložníka je kontrolován u videa pro případnou červenou kartu.

57.

V platnosti zůstává žlutá karta. Asamoah ale vyvázl s odřenýma ušima.

59.

Chvíli se hrálo, ale nyní už je Traoré znovu na trávníku. Ostrý zákrok Asamoaha zřejmě bude znamenat vynucené střídání.

60.

Také Slavia střídá kvůli zranění. Ibrahim Traoré pro dnešek dohrál, na trávník vbíhá Jaroslav Zelený.

61.

Rychlá kombinace Interu, která začala ve středu hřiště. Lazaro dobře nacentroval, ale Lukakuovi chybělo pár centimetrů.

62.

Ani po půlhodině hry si domácí ne a ne vypracovat trvalý tlak. Další dlouhý nákop putoval pouze do rukavic Ondry Koláře.

64.

Tak to je neuvěřitelné! Parádní akce na pravé straně, kterou Stanciu vyřešil přihrávkou na Olayinku. Hostující útočník míč ještě posunul na Zeleného, ale jeho ránu k tyči vytěsnil Handanovič. Jenže před domácím gólmanem se rázem zjevil PETER OLAYINKA, který z ostrého úhlu propálil ležícího gólmana.

65.

Inter znovu okamžitě přišel o míč a hosté rozjíždí další akci po levé straně.

66.

Krátké obléhání pokutového území v podání Slavie. Dobré napadání Součka vyústilo v zisk míče a nakonec také ve faul jednoho z domácích.

66.

Lautaro Martinez je navíc za řeči potrestán žlutou kartou.

67.

Z místa předchozího přestupku zakončoval Stanciu a parádní projektil prolétl pár decimetrů vedle Handanovičovy brány. Slavia teď hraje skvěle.

68.

Inter je rozhozený a čerstvý Zelený způsobuje obraně domácích velké trable. Další průnik skončil těsně před možným zakončením z šestnácti metrů.

69.

Aktivně pokračuje také Stanciu. Sražený centr si ovšem pohlídal Handanovič.

70.

Zatímco šla další nepřesná přihrávka až ke Kolářovi, domácí lodivod Antonio Conte chystá druhé střídání.

71.

Znovu parádní akce Zeleného. Míč šel posléze na kopačku Masopusta, avšak ten z hranice šestnáctky trestuhodně netrefil bránu.

71.

Dvě střídání na straně Interu. Nevýrazný Marcelo Brozovič je nahrazen Nicolo Barellou.

72.

A poslední změnu v sestavě domácích obstarala dvojice Lautaro Martinez - Matteo Politano. První zmíněný šel na lavičku, druhý zamířil na trávník.

73.

Domácí pochopitelně zvýšili aktivitu. Jenže centrovaný míč z levé strany putoval přesně do náruče Ondřeje Koláře.

74.

Slavia teď hraje velmi pozorně a nepouští soupeře do příležitostí. Navíc je vhazování přiřčeno právě svěřencům Jindřicha Trpišovského.

76.

Dobře to vymyslel Sensi, který si míč dvakrát posunul a poté vypálil z hranice šestnáctky. Bořil střelu zablokoval.

77.

Skvěle hrající Zelený přenesl hru na útočnou polovinu a byla z toho další šance. Jan Bořil se zjevil sám v pokutovém území, nicméně jeho střelu levou nohou zablokoval domácí stoper.

78.

Na rohový kop Stancia si na zadní tyč zaběhl Souček. Hostující kapitán ale netrefil vysokou přihrávku.

79.

Odpracováno má v dnešním utkání Lukáš Masopust. Prvním bahrajnským hráčem v Lize mistrů se stává Abdulla Jusúf.

80.

Dlouho domácím trvalo než se prodrali aspoň k polovině hřiště. Dále je ale prostor pevně uzavřený.

81.

Jusúf si nejprve poradil s jedním protihráčem a následně byl sestřelen D'Ambrosiem. Pískáno proti domácímu mužstvu.

82.

Zdá se, že bahrajnský útočník bude v pořádku. Slavia se může držet na útočné polovině.

83.

Rychlonohý Barella si vykoledoval nedovolený zákrok soupeře. Inter však musí znovu začít postupným útokem.

83.

Kartónek žluté barvy dostává Matteo Politano, který se dostal do konfliktu s Coufalem.

84.

Po dlouhém autu šel míč na nějakých osmnáct metrů od brány a tam se do něj opřel D'Ambrosio! Jeho dělovku na střed brány vyrazil připravený Kolář.

85.

Velká premiéra v Lize mistrů pro Lukáše Provoda. Mladý český fotbalista hrál ještě nedávno v Českých Budějovicích, ale nyní na San Siru nahrazuje Petera Olayinku.

86.

V úvodu 86. minuty to vzal na sebe Barella. Technické zakončení putovalo daleko od brány.

87.

Kombinace u pravého praporku od Slavie. Přihrávka sice neprošla do šestnáctky, ale De Vrij míč odvrátil pouze do zámezí. Je z toho vhazování pro hosty.

88.

Ne a ne se domácí Inter dostat k pořádnému ohrožení Ondřeje Koláře. Slavia to nyní zvládá skvěle.

90.

Blíží se nastavený čas. Slávisté si teď nedělali těžkou hlavu a odkopli míč daleko za středovou čáru.

90.

Hlavní rozhodčí nastavuje osm minut!

90+1.

Nepříjemnost pro Slavii. Nejenže Tomáš Souček dostává žlutou kartu, Inter bude zahrávat volný kop z velmi zajímavé pozice.

90+2.

Tak to je ohromná smůla. Sensi z volného kopu trefil břevno, ale poté se odražený míč dostal k nohám střídajícího NICOLY BARELLY. Ten natáhl ke střele z voleje a skákavým pokusem propálil bezmocného Koláře.

90+4.

Inter pochopitelně cítí šanci na obrat ve skóre, ale nyní se musel bránit. Hušbauer zakončoval ze třiceti metrů, ale míč putoval vysoko nad bránu.

90+5.

Další nebezpečné zakončení zablokovala defenzíva Slavie. Lazaro byl při pokusu o dorážku v ofsajdu.

90+6.

Znovu nepřesná kombinace od Interu. Kolář míč z výkopu posílá až k Handanovičovi.

90+7.

Tutovka domácích. Sensi našel parádním centrem za obranu Lukakua, který ve své největší šanci zápasu selhal. Hlavičku sice dostal do prostoru brány, avšak Kolář vytasil fantastický zákrok.

90+7-

Nakonec je pískán těsný ofsajd domácího útočníka. Inter tak nebude zahrávat roh.

90+8.

Nedovolený zákrok je odpískán Barellovi, který šel příliš důrazně do souboje s Kúdelou.

90+8.

KONEC ZÁPASU.

Dnešní utkání je u konce a výsledek je pro Slavii nakonec poněkud hořkosladký. Pražané se od začátku zápasu prezentovala velmi kvalitním soustředěným výkonem, přičemž dlouho držela bezbrankový stav. Remízu by před utkáním jistě každý bral, ale v 64. minutě se Slavia díky Peteru Olayinkovi dostala do vedení. Poté to hodně dlouho vypadalo na vítězství nicméně italský favorit nakonec zachránil aspoň remízu. Po volném kopu v 92. minutě se totiž prosadil Nicollo Barella, který s trochou štěstí propálil hromadu těl před sebou. Velká škoda, ale bod na San Siru musí Slávisté brát všemi deseti.

STATISTIKY ZÁPASU

 

Držení míče: 54 % - 46 %

Střely na bránu: 6 - 5

Střely mimo bránu: 9 - 5

Rohové kopy: 2 - 3

Ofsajdy: 3 - 0

Fauly: 10 - 18

Žluté karty: 3 - 2

Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších online přenosů na shledanou.

Právě se děje

Další zprávy