Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ter Stegen lapil penaltu Reusovi a zajistil Barceloně bod. Neapol skolila Liverpool

Po ouvertuře na San Siru, kde Slavia Praha remizovala s Interem Milán 1:1, se s nerozhodným výsledkem rozešli i fotbalisté Dortmundu s Barcelonou. Borussia v utkání víceméně dominovala, ale pokaždé narazila na zeď jménem Marc-André ter Stegen. Brankář hostujícího týmu pochytal šance domácích včetně pokutového kopu Marca Reuse. Liverpool odstartoval cestu za obhajobou v Lize mistrů porážkou 0:2 v Neapoli. 

Barcelonský Marc-André ter Stegen chytá střelu Marca Reuse z Dortmundu
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Na barcelonské lavičce začal kapitán Lionel Messi, který se uzdravil po zranění lýtka a poprvé v sezoně byl alespoň mezi náhradníky. V základní sestavě Katalánců naopak nescházel šestnáctiletý útočník Ansu Fati.

Opatrný první poločas nabídl v Dortmundu jedinou velkou šanci - Reus však ve 26. minutě zblízka nepřekonal Ter Stegena. Brankář hostujícího celku předčil spoluhráče z německé reprezentace i v 57. minutě, kdy mu zneškodnil tygřím skokem penaltu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Barcelona

Krátce poté na hřiště vyběhl i Messi, jenže do zápasu se moc nedostal. Domácí měli totiž až drtivou převahu. Střídající Julian Brandt napálil břevno, smolaře Reuse poté znovu vychytal výborný Ter Stegen.

"Barca" tak mimo svůj stadion nevyhrála v sedmém soutěžním utkání po sobě.

V příštím programu skupiny F se ve středu 2. října představí Dortmund na stadionu pražské Slavie, která v Miláně uhrála zmíněnou remízu 1:1 s Interem. Ten čeká duel v Barceloně.

Liverpool opět prohrál v Neapoli 

Liverpool v minulém ročníku prohrál v Neapoli 0:1 a reparát se svěřencům Jürgena Kloppa nepovedl ani letos. Brankář Adrián sice v 49. minutě fenomenálním zákrokem vytáhl střelu Driese Mertense, ale belgický útočník si spravil chuť v 82. minutě proměněnou penaltou. Pojistku italského týmu přidal v nastavení střídající Fernando Llorente.

Salcburk v dalším střetnutí ve skupině E oslavil návrat do Ligy mistrů po 25 letech drtivou výhrou 6:2 nad Genkem - hattrickem se na ní podílel devatenáctiletý Nor Erling Haland. Za belgické mužstvo odehrál celých 90 minut někdejší záložník Plzně Patrik Hrošovský.

Úřadující vítěz Evropské ligy Chelsea podlehl v Londýně na úvod skupiny H Valencii 0:1. O nečekaném vítězství hostů rozhodl ve 74. minutě Rodrigo. Těsně před koncem mohl vyrovnat Ross Barkley, ale z penalty trefil jen břevno.

Lyon remizoval 1:1 s Petrohradem a doma v Lize mistrů uhrál nerozhodný výsledek pošesté za sebou. Hosté se dostali do vedení v 41. minutě - Sardár Azmún si vyměnil míč s Arťomem Dzjubou a zblízka propálil brankáře Anthonyho Lopese. Pět minut po přestávce vyrovnal Memphis Depay, který z penalty potrestal petrohradský faul. 

Ve druhém utkání skupiny G porazilo Lipsko bez zraněného reprezentačního útočníka Patrika Schicka v Lisabonu portugalskou Benficu 2:1 dvěma góly Tima Wernera z druhého poločasu.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
SSC Neapol - Liverpool FC 2:0 (0:0)
Branky:
82. Mertens z pen., 90.+2 Llorente. 

Red Bull Salcburk - KRC Genk 6:2 (5:1)
Branky:
2., 34. a 45. Haaland, 36. Hwang Hi-čchan, 45.+2 Szoboszlai, 66. Ulmer - 40. Lucimi, 52. Samatta. 

Skupina F:
Borussia Dortmund - FC Barcelona 0:0 

Inter Milán - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky:
90.+2 - Barella - 63. Olayinka.

Skupina G:
Olympique Lyon - Zenit Petrohrad 1:1 (0:1)
Branky:
50. Depay z pen. - 41. Azmún. 

Benfica Lisabon - RB Lipsko 1:2 (0:0)
Branky:
82. Seferovic - 69. a 78. Werner. 

Skupina H:
Chelsea FC - Valencia CF 0:1 (0:0)
Branka:
74. Rodrigo.

Ajax Amsterdam - Lille OSC 3:0 (1:0)
Branky:
18. Promes, 50. Alvarez, 62. Tagliafico.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články