Hlavní obsah

Porazila rakovinu. Teď Američanka přeplavala Lamanšský průliv čtyřikrát za sebou

Ještě před rokem Američanka Sarah Thomasová bojovala s rakovinou prsu. Zákeřnou nemoc porazila. Teď si připsala neuvěřitelný počin. Čtyřikrát za sebou přeplavala Lamanšský průliv. To před ní ještě nikdo nedokázal. Svůj velký výkon započala v neděli a dokončila ho po 54 hodinách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Američanka pokořila rekord. Lamanšský průliv přeplavala čtyřikrát za sebouVideo: Reuters

 
Článek

Thomasová svůj rekordní počin věnovala všem, kteří přežili. Narážela tak na svůj vlastní boj s rakovinou, kterou pokořila v roce 2018. Původně měla v plánu uplavat přibližně 130 kilometrů, její pouť mezi vlnami se ale kvůli silným odlivům a přílivům protáhla na úctyhodných 208 kilometrů.

Američanka z Colorada dokončila plavbu v úterý 6:30 ráno britského času. „Nemůžu uvěřit tomu, že jsme to dokázali," řekla šťastná sportovkyně v Doveru reportérovi BBC. „Na pláži bylo spoustu lidí, kteří mě přišli podpořit, to bylo od nich opravdu hezké, ale já se teď cítím opravdu vyčerpaná," dodala Thomasová.

Před Thomasovou dokázali čtyři plavci překonat Lamanšský průliv třikrát po sobě. Počtvrté se k tomu nikdo z nich už neodhodlal. Britský novinář a spisovatel Charlie Connelly označil počin této odvážné ženy jako jeden z největších výkonů duševní a fyzické vytrvalosti v historii lidstva.

Reklama

Související témata: