Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Liga mistrů nabídne lahůdková představení. Atlético čeká Juventus, oslabené PSG vyzve Real

Po úterních osmi zápasech bude 1. kolo skupinové fáze Ligy mistrů pokračovat na dalších osmi stadionech. V očekávání jsou zejména fanoušci v Madridu a v Paříži. Atlético totiž v repríze loňského osmifinále změří síly s Juventusem, PSG nastoupí bez hvězdné trojice útočníků proti Realu Madrid.

Cristiano Ronaldo z Juventusu v souboji s Juanfranem z Atlética Madrid
zdroj: AP autor: Andrea Comas

Na stadionu Wanda Metropolitano se bude opakovat loňského osmifinále. Atlético doma zdolalo Juventus 2:0, ale po porážce 0:3 v Turíně kousalo trpké vyřazení. Hattrickem se o to postaral Cristiano Ronaldo.    

V nadsázce půjde také o souboj věčně druhých týmů, protože za posledních šest ročníků se obě mužstva dokázala dostat dvakrát do finále. Madridský celek v letech 2014 a 2016 nestačil na Real, zatímco "stará dáma" v roce 2015 podlehla Barceloně a předloni Realu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus Turín - Atlético Madrid

Real Madrid zajíždí do Paříže. V posledních jedenácti duelech s francouzskými kluby neprohrál a podle papírových předpokladů by měl být favoritem i nyní. Domácímu PSG totiž bude chybět trojice útočných hvězd, které se v minulé sezoně postaraly o 11 z 20 gólů týmu v LM.

Neymar je totiž stále v trestu za urážku rozhodčích a Kylian Mbappé s Edinsonem Cavanim jsou zranění. "Je to smutné, ale novou pohárovou sezonu doma nezahájím. Mrzí mě to, ale o to více budu týmu fandit na tribuně," napsal na sociálních sítích Mbappé.

Ztráty však počítá i Real. Mimo hru jsou dlouhodobě zranění Luka Modrič, Isco, Marco Asensio a nově se k nim přidal na marodce kvůli problémům se zády Marcelo. Kvůli trestům bude vítěz čtyř z posledních šesti ročníků postrádat i kapitána Sergia Ramose a Nacha Fernándeze.

Manchester City začne v Doněcku

Souboj starých známých bude k vidění ve skupině C, protože Šachtar Doněck a Manchester City na sebe narazí v hlavní fázi už potřetí za sebou. V minulém ročníku vyhrál anglický šampion venku 3:0, doma pak po triumfu 6:0 zaznamenal nejvyšší pohárové vítězství, které ale v následujícím osmifinále proti Schalke ještě o gól překonal.

Ve zbývajících střetnutích se finalista loňského ročníku Tottenham představí na hřišti Olympiakosu Pireus, Bruggy přivítají Galatasaray, Bayern Mnichov bude hostit Crvenou zvezdu Bělehrad, nováček LM Bergamo nastoupí v Záhřebu proti Dinamu a Leverkusen změří síly s Lokomotivem Moskva.

Sestřihy úterních utkání LM

Harmonogram středečních utkání LM:

18:55 Club Bruggy - Galatasaray
18:55 Olympiakos - Tottenham
21:00 Atlético Madrid - Juventus
21:00 Bayern - CZ Bělehrad
21:00 Dinamo Záhřeb - Atalanta
21:00 Leverkusen - Lokomotiv Moskva
21:00 PSG - Real Madrid
21:00 Šachtar - Manchester City

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články