Hlavní obsah

Hvězdy míří do Lince. Účast na turnaji potvrdila další grandslamová vítězka. Těším se, vzkázala Kvitová

Petra Kvitová potvrdila účast na dalším turnaji, na kterém by si měla v nejbližší době zahrát. Česká tenistka se začátkem října představí fanouškům v rakouském Linci, kde před osmi lety získala titul. Bude tak další grandslamovou vítězkou, která na tuto akci dorazí. Již minulý týden pořadatelé oznámili, že přijede Maria Šarapovová a mezi přihlášenými figuruje i Barbora Strýcová.

Foto: Kevin Hagen, ČTK/AP

Petra Kvitová.

Článek

Turnaj v Linci bude mít hvězdné obsazení. Účast už totiž potvrdilo několik grandslamových vítězek. Jednou z nich je i Češka Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu v úterý oznámila, že se turnaje v Rakousku opět po osmi letech zúčastní. Když tady naposledy hrála, celý turnaj ovládla.

„Těším se na návrat do Lince, kde jsem v roce 2011 získala titul. Moje vzpomínky jsou úžasné a není tajemstvím, že ráda hraju v hale. Doufám, že opět předvedu svůj nejlepší tenis, a že to bude báječný týden,“ uvedla Kvitová v prohlášení na sociálních sítích. „To, že Petra přijede, je fantastické, protože patří k nejlepším tenistkám v historii,“ prohlásila ředitelka turnaje Sandra Reichelová.

Podařilo se jí na turnaj přilákat i další elitní hráčky. Již minulý týden potvrdila svou účast pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová, která se na tento turnaj vrátí po třinácti letech. „Mám na turnaj skvělé vzpomínky, už se na něj moc těším,“ vzkázala bývalá světová jednička.

Chybět by neměly ani další šampionky, a to trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Francouzka Kristina Mladenovicová, nebo letošní vítězka wimbledonského deblu Barbora Strýcová.

Reklama

Související témata: