Izraelští policisté zastřelili Palestinku, chtěla je prý pobodat nožem

ČTK ČTK
18. 9. 2019 11:24
Příslušníci izraelských bezpečnostních složek zastřelili Palestinku u kontrolního stanoviště na Západním břehu Jordánu, který Izrael dlouhodobě okupuje. Izraelská policie uvedla, že žena chtěla Izraelce pobodat. Informovala o tom agentura Reuters.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

V médiích se objevilo video, ve kterém muži s puškami mají spor se ženou. Následně je slyšet výstřel a žena se skácí k zemi, přičemž jí z ruky vypadne předmět. Jeden z mužů předmět pak odkopne. Agentuře Reuters se nicméně pravost videa ověřit nepodařilo.

Mluvčí izraelské policie uvedl na Twitteru, že "teroristka se pokusila spáchat útok pobodáním u kontrolního stanoviště v Kalandíji". V příspěvku policie také zveřejnila fotografii nože na silnici.

Palestinské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že žena následkům zranění podlehla.

Západní břeh Jordánu a východní část Jeruzaléma Izrael obsadil za války v roce 1967. Tato území mají spolu s Pásmem Gazy tvořit budoucí palestinský stát, o jehož vznik Palestinci dlouhodobě usilují. Frekvence násilných incidentů na Západním břehu se podle agentury Reuters zvýšila poté, co poslední kolo izraelsko-palestinských mírových rozhovorů skončilo bezúspěšně v roce 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy