Přesto musel v úterý odpoledne na místo letět vrtulník, který zraněného sedmašedesátiletého řidiče osobního vozidla musel transportovat na urgentní příjem do Plzně. Příčinou nehody bylo nedodržení dostatečné vzdálenosti mezi vozem Daewoo Kalos a kamionem Volvo s návesem Schmitz.

„Automobil zezadu narazil do návěsu. Vůz byl po nárazu odražen mimo komunikaci, kde vrazil do směrového sloupku,“ popsala střet policejní mluvčí Dagmar Brožová. Řidiče museli z auta vyprošťovat hasiči. „Po vyproštění jsme zraněného předali do péče záchranářů,“ doplnil informace mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že dopravu museli v místě nehody řídit kyvadlově. Na hlavním tahu mezi Stodem a Holýšovem se tak v obou směrech tvořily kilometrové kolony, v nichž mnozí řidiči stáli i hodinu. „Já si v koloně počkal půl hodiny, stál jsem zhruba v místech, kde se před Holýšovem odbočuje na Kvíčovice,“ řekl Radek Novotný, který v době nehody mířil do Plzně.

Ovšem v dopravní nehodě sehrál roli alkohol. Senior, který do kamionu narazil, měl v krvi 1,78 promile alkoholu. Kromě toho řídil navzdory udělenému zákazu, který mu stanovil Okresní soud v Ústí nad Labem, a to rovnou na pět let od dubna 2015 do dubna 2020.

Služební pes Zipp našel ve vlaku marihuanu i pervitin
Služební pes Zipp našel ve vlaku marihuanu i pervitin