Aktuality

Školy, instituce i jednotlivci z kraje pomáhají indickým dětem získat vzdělání

Večerní vzdělávání dětí v Indii
(23.9.2019)

Pardubice – Z Indie do Česka v těchto dnech zavítali partneři charitního projektu Adopce na dálku®, aby se setkali s českými dárci, kteří podporují chudé indické děti ve studiu. Postupně navštěvují zapojené české školy a instituce. V sídle Pardubického kraje se koordinátor projektu Adopce na dálku® v oblasti Bangalore Patrick Edward Pinto setkal také s radním pro sociální péči a neziskový sektor Pavlem Šotolou.

 

„Na adopci na dálku přispíváme prostřednictvím Tříkrálové sbírky, kterou každoročně podporujeme. Těší mě ale také, že se do této činnosti zapojují některé základní a střední školy v kraji. Podle mých informací jsou to z našich krajských škol například Střední škola zdravotnická a sociální v Chrudimi, Obchodní akademie a Jazyková škola v Pardubicích anebo některá gymnázia a další školy,“ řekl Pavel Šotola.

Indická návštěva vyvrcholí benefičním koncertem Českého chlapeckého sboru Boni pueri ve středu 25. září od 19:45 hod. v katedrále sv. Ducha, na který srdečně zveme všechny dárce a příznivce našeho projektu Adopce na dálku,“ říká Anna Maclová, ředitelka Diecézní charity Hradec Králové.  

V pátek 27. září 2019 do Pardubic zavítá biskup Derek Fernandes, který je partnerem projektu Adopce na dálku® v indické oblasti Belgaum. Zveme všechny dárce a širokou veřejnost na setkání, které se uskuteční od 17:30 na pardubické faře u kostela sv. Bartoloměje (Kostelní ul. č. p. 92). Akci pořádá Diecézní charita Hradec Králové ve spolupráci s Oblastní charitou Pardubice a místní farností.

obrázky

Ze setkání s Pavlem Šotolou
Ze setkání s Pavlem Šotolou