Potřebujete naplánovat odeslání e-mailu? V Gmailu to jde snadno a rychle

jak naplánovat e-mail gmail

Možnost naplánovat odeslání e-mailu na určitou hodinu je velice užitečnou funkcí, kterou Gmail disponuje již delší dobu. Své využití najde nejen v kancelářském prostředí, ale také při tvorbě newsletterů, či v osobním životě. Následující odstavce popisují, jak naplánovat e-mail pomocí aplikace Gmail a její webové varianty.

Gmail
Gmail

Jak naplánovat e-mail v aplikaci Gmail

Plánování příspěvků obecně umožňuje publikování i v době dovolené, či nepřítomnosti u zařízení. Kromě toho napomáhá také správnému načasování. Z tohoto důvodu je plánování nejčastěji využíváno pro publikování na sociálních sítích a v redakcích. Svůj přínos má ale také v již zmíněných kancelářích, či v osobním životě, kdy můžete plánování e-mailu využít například k odeslání předem připravené gratulace. Pokud chcete e-mail naplánovat z aplikace Gmail stačí vytvořit koncept zprávy včetně všech jejích náležitostí, jako je odesílatel a předmět. Poté otevřít menu, které se skrývá pod ikonou tří teček v pravém rohu obrazovky a zvolit možnost „Naplánovat odeslání“.

V této nabídce si pak můžete vybrat ze čtyř přednastavených možností, nebo zadat vlastní datum a čas. Podobně jednoduchý postup pro plánování e-mailu nabízí také webová verze Gmailu. Zde stačí opět připravit zprávu a kliknout na ikonu šipky u tlačítka „Odeslat“ a „Naplánovat odeslání“.

Na výběr máte ze stejných možností, jako v případě využití plánování v rámci aplikace. Tato funkce v kombinaci se správným načasováním zajišťuje, že se vaše zpráva dostane k rukám příjemce jako první. Kromě toho si můžete být jisti, že nezapomenete odeslat e-mail, který musí být odeslán v předem určený čas.

Využíváte možnost pro plánování odeslání e-mailu?

Barbora Koďousková
O Autorovi - Barbora Koďousková

Už jako malá propadla kouzlu počítačů a probouzejících se technologií. Své nejnovější poznatky vždy nadšeně sdílela se svým okolím. Přes svůj první, tlačítkový telefon Ericsson… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)