Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Západočeské derby si podmanila Plzeň. Energii nepovolila ani gól a vyhrála 3:0

Druhou vychytanou nulu v sezoně si připsala jednička Plzně Dominik Frodl. Plzeň totiž v západočeském derby v dohrávce 5. kola extraligy uspěla na ledě Karlových Varů 3:0. Vítěznou branku vstřelil v šesté minutě Martin Heřman a v závěrečné části pojistili výsledek kanonýři Milan Gulaš z trestného střílení a Tomáš Mertl. 

Radost hokejistů Plzně ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Cítím se výborně. Vyhráli jsme, což je to nejdůležitější. Doufám, že mi ta nula zase pomůže. To už jsem si ale myslel po Litvínově a pak jsem dostal zase šišku. Snad se to už otočí," řekl Frodl, který z ostatních tří zápasů v sezoně inkasoval 17 branek.

"Podali jsme šedesát minut koncentrovaný výkon, kdy hráči pomohli gólmanovi a on jim to vrátil. Bylo tam blokování střel a bylo to odpracované. Jsme rádi, že jsme v takto extrémně důležitém zápase vyhráli za tři body," těšilo kouče Plzně Ladislava Čiháka.

Hosté začali náporem a první možnost měl Mertl. Potom se Plzeň ubránila v oslabení a v šesté minutě se ujala vedení. Němec ještě šanci po Robově přihrávce nevyužil, ale o chvíli později projel do útočného pásma Heřman a z levého kruhu otevřel skóre. Radoval se z prvního gólu v extralize od 6. ledna 2012.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Plzeň

"Radost byla veliká. Z každého gólu mám radost, ale teď po tom návratu mi to může pomoct v sebevědomí. Jsem rád, že mi to tam spadlo. Je to víceméně jedno, že ten gól byl vítězný. Hlavně, že jsme to ubránili s nulou. Bylo to hodně důležité. Byl to těžký zápas. Vary nastartovaly sezonu výborně, o to víc si ceníme těch bodů," prohlásil Heřman. 

V polovině úvodní části hrála Energie další přesilovku, vytvořila si velký tlak, ale Indiáni hráli obětavě a Šenkeřík se dvěma pokusy neuspěl. Hosté odolali i při Jankově pobytu na trestné lavici, kdy mohl vyrovnat Mikúš.

Na přelomu první a druhé části hráli první početní výhodu hosté a Novotný včas sklapl betony při Mertlově teči Gulašovy přihrávky. V 25. minutě měl možnost Energie Koblasa, hned z brejku zase mohl udeřit na druhé straně Straka, ale ztroskotal na Novotném.

Zvýšit mohli také Indrák a Vráblík. Na druhé straně kombinaci Kohouta s Hlavou chybělo lepší finální řešení. Za Plzeň zahrozili Kantner a Straka. Domácím nepomohla k vyrovnání ani přesilovka při trestu Vráblíka, který v závěru druhého dějství mohl zvýšit, ale těsně minul.

Ve 42. minutě se domácí Rachůnek pokusil zasunout puk po objetí branky u levé tyče, ale Frodl včas zasáhl. Vzápětí plzeňský brankář vyrazil i Hlavovu ránu.

Při Mertlově trestu se Plzeň také ubránila a navíc během oslabení v 51. minutě i zvýšila náskok. Straka byl faulován v úniku a Gulaš si při trestném střílení vychutnal Novotného blafákem do forhendu. Lídr produktivity se v čele tabulky střelců dotáhl se šesti góly na vedoucího Tomáše Marcinka z Třince.

"Zvýšenou aktivitou jsme se dostali do přesilových her, v kterých jsme si vytvořili nějaké šance, ale bohužel jsme se nedokázali v koncovce prosadit. Ve třetí třetině, kdy jsme chtěli vystupňovat tlak, tak po jedné z našich šancí Plzeň udeřila po naší chybě a dala druhý gól, který rozhodl utkání," mrzelo Marišku.

Přiřadil se k nim také Mertl, který po Gulašově přihrávce 56 sekund před koncem při Plutnarově vyloučení využil přesilovku. Energie po úvodních třech výhrách podruhé za sebou neuspěla a poprvé vyšla naprázdno doma.

"Vstoupili jsme do utkání trošku zaskočeně a čekali jsme, co s námi Plzeň udělá. Dostali jsme gól, to nás trošku probudilo a začali jsme hrát. Vytvořili jsme si nějaké šance, pár přesilovek, ale bohužel jsme ze šesti přesilovek nedali gól. To musíme doma proměňovat," prohlásil karlovarský obránce Michal Plutnar.

Dohrávka 5. kola hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. M. Heřman (Kantner, Moravčík), 50. Gulaš z trestného střílení, 60. Mertl (Gulaš). Rozhodčí: Pešina, Horák - Komárek, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 5642.

Sestavy:

Karlovy Vary: F. Novotný - Eminger, M. Rohan, Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Kubka - Vondráček, Skuhravý, Koblasa - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Hlava. Trenéři: Pešout a Mariška.

Plzeň: D. Frodl - Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Jank, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Mertl, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, V. Němec, Rob - Kantner, Roman Vlach, M. Heřman. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články