»Tak teď už to všechno víte.«

Seděli jsme v kuchyni ve vile na Bertramce. Karel Gott upil ze skleničky piva, prsty poťukával do desky jídelního stolu. Jsou to tři týdny, když si deník Blesk vybral k tomu, aby přes něj národu sdělil svoji krutou diagnózu.

Zvláštní atmosféra. Jiná než při našich předešlých setkáních, těch emotivních i srdečných. Ale! Žádné rozpaky, lítost, stýskání.

SMÍŘENÍ

Musíte to celé znát v kontextu, zdůrazňoval opakovaně.

Dopisoval poslední kapitolu svého života a převyprávěl ji stejně jako všechny svoje předešlé příběhy. Od A do Z. Aby jeho posluchači pochopili jeho pohnutky, pocity, důvody jeho skutků. Na tom si vždycky zakládal. Každé slovo mělo význam, tak jako v jeho písních.

Byl to stejně pozoruhodný člověk jako umělec. Se všemi slabostmi i pozitivy. Ať si o něm každý myslí, co chce. Žádný další takový tu není. A ani nebude.

Jediný, který stále a dokola přitahoval pozornost všech generací. Jediný z bardů, který uzmul srdce i té nejmladší, která vyměnila rozhlas a televizory za chytré telefony. Která je nejnáročnější a také zcela nekompromisní – kdo ji nudí, do minuty neexistuje.

Považujme to za obdivuhodný výkon. A nejlepší důkaz jeho výjimečnosti.

VIDEO: Skalní fanynka Karla Gotta: Nevynechala jsem jediný koncert, byl to nejlepší mužskej.

Video
Video se připravuje ...

Skalní fanynka Karla Gotta: Nevynechala jsem jediný koncert, byl to nejlepší mužskej. 

Fotogalerie
38 fotografií