Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vdova po Karlu Gottovi (†80): Emigrace z Česka, Ivana Gottová (43) si vybrala Floridu

Karel Gott s dcerami a manželkou
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 19 fotografií
PLÁN
Jen pár hodin poté, co Karel Gott (†80) v úterý před půlnocí vydechl naposled, zmizela Ivana Gottová (43) s dcerami Charlottou Ellou (13) a Nelly Sofií (11) do ciziny. Není divu; chtěla tak dcerky ochránit od největšího humbuku a být s nimi ve chvílích největšího zármutku v ústraní a klidu. Jenže její přátelé tvrdí, že do republiky se vrátí jen na chvíli a že má jasný plán tuto zemi opustit.

Strávili spolu krásných dvacet let, než je rozdělila zákeřná Mistrova nemoc. Již dlouho předtím bylo jasné, že s ohledem na skoro dvojnásobný věkový rozdíl jednou přijde doba, kdy Karel Gott (80) odejde a Ivana, která si nikdy nezískala přízeň národa (ten ji vždy bral jako cizí a rušivý element), tu s dcerami zůstane sama. Když zpěvák v roce 2015 onemocněl rakovinou, majetek proto rychle přepsal na Ivanu, aby předešel možným dědickým tahanicím a aby ji spolu s malými dcerami zabezpečil do budoucna.

Ale i Ivana Gottová (43), ačkoli se coby někdejší zdravotní sestřička o těžce nemocného manžela starala úplně do poslední chvíle (pomáhala jí i matka Blanka, která má stejnou profesi), chtě nechtě musela myslet na budoucnost. Po poslední atace nemoci už se dalo tušit, že tentokrát bude bohužel boj marný a lékaři rodinu připravovali na nejhorší.

Budoucnost

„Ivana má naprosto jasně narýsovanou budoucnost. Ví, že by po Karlově smrti neměla v Česku na růžích ustláno. Už má vytvořeny nějaké kontakty na Floridě a dokonce už zjišťovala, kam by tam případně dcery mohly chodit do školy,“ tvrdí věrohodný zdroj blízký rodině Gottových. Podle některých lidí z Ivanina okolí už dokonce za Karlova života měli manželé pořídit v USA jakousi nemovitost; jestli je to ale pravda, to se nejspíš nedozvíme.

Zdá se tak, že až proběhne pohřeb a bývalá produkční vyřídí všechny nezbytné úřední záležitosti, pravděpodobně dojde k velkému stěhování. „Gottovy holky“ by si ani v Americe nemusely žít špatně. Mistr za svůj život vydělal velké peníze a navíc jim budou chodit velmi slušné tantiémy, nejspíš v řádu statisíců korun měsíčně…

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy