Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pocta Karlu Gottovi: V úvahu připadá pojmenování ulice, mostu i vystavění fontány

Pocta Karlu Gottovi: V úvahu připadá pojmenování ulice, mostu i vystavění fontány
Zdroj: Facebook
+ Další 2 fotografie
památka
Ztráta národem milovaného zpěváka Karla Gotta (†80) zasáhla celé Česko. Už den po jeho skonu se na přání primátora Prahy Zdeňka Hřiba městská místopisná komise zabývá tím, co po zlatém slavíkovi pojmenovat. První návrhy hovoří o ulici, mostu nebo vystavění fontány.

„Místostarosta Prahy 1 Petr Hejma navrhl symbolické pojmenování mostku, který spojuje Masarykovo nábřeží se Žofínem, kde pan Gott často vystupoval,“ uvedl pro server idnes.cz náměstek primátora Petr Hlubuček. Dodal, že jde zatím pouze o prvotní návrhy a výběr ještě nějakou dobu potrvá.

Odchod Karla Gotta, který svou hudbou dokázal spojit celé generace fanoušků, zarmoutil nejen Česko, ale i okolní státy a dokonce i posluchače v zámoří. I proto byla o připomínkovém místě pro zlatého slavíka na magistrátu řeč už chvíli poté, co se svět dozvěděl o tom, že prohrál svůj boj se zákeřnou nemocí.

Právě Hlubuček byl tím, kdo přišel s návrhem zpívající fontány, která by prezentovala jeho tvorbu. Mohla by být umístěna právě u Žofína. Tento návrh chce náměstek projednat s Pražskou vodohospodářskou společností a Pražskými vodovody a kanalizací.

Návrhy na to, jak uctít památku Karla Gotta, se hemží i internetové diskuze. Komentáře hovoří například o přejmenování Koněvovy ulice, o čemž už v září diskutovali i radní. Lidé zmiňují i změnu názvu Letiště Václava Havla na Letiště Karla Gotta, za tuto změnu názvu dokonce vznikla i petice, pak například padl i návrh na přejmenování Staroměstského náměstí. Další diskutující hovoří o tom, že by stačilo památce Gotta věnovat Karlův most či Karlovo náměstí.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy