Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

‚Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády.‘ Miliardář Soukup bude na TV Barrandov hrát seriálového politika

Média

  9:51
PRAHA - Podnikatel a majitel TV Barrandov přišel s novým projektem. Jeho televize bude nově vysílat seriál Premiér, který by měl satiricky zobrazovat činnost politiků na nejvyšší úrovni. Hlavní roli pak ztvární sám Soukup. Poprvé se nový pořad objeví na obrazovkách ve středu. Podobným způsobem v minulosti získal popularitu u veřejnosti současný prezident Ukrajiny Volodomyr Zelenskyj.

Jaromír Soukup během vysílání svého pořadu. foto: TV Barrandov

Miliardář Jaromír Soukup už má na své televizi mnoho pořadů. Ať už jde o Týden s prezidentem či Kauzy Jaromíra Soukupa, vždy se doposud se staví role moderátora. Nyní podnikatel vyzkouší a předvede i své herecké dovednosti. „Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se stává jiným člověkem,“ uvedl Soukup v pátečním facebookovém příspěvku, v němž novinku oznamuje.

Seriál by měl mít formát sitcomu (situační komedie). Podle Soukupa jde o satiru, která má parodovat a vtipně zobrazovat, jak se dělá politika. Ohlasy facebookových uživatelů pod oznámením jsou zatím vesměs negativní.

Lidé totiž mají pocit, že už se Soukup angažuje až v příliš mnoha pořadech na vlastní televizi.

Soukup letos zároveň založil vlastní politické hnutí List Jaromíra Soukupa (LJS), v dubnu oznámil, že bude kandidovat na prezidenta v roce 2023. Jestli má seriál sloužit k politickému zviditelnění podnikatele, není jasné, ale nabízí se srovnání s letošními prezidentskými volbami na Ukrajině, v nichž zvítězil Volodymyr Zelenskyj (ve druhém kole porazil Petra Porošenka se ziskem 74 procent hlasů - pozn. red.), který si získal popularitu ztvárněním prezidenta v seriálu Služebník lidu. A právě za stejnojmennou stranu později Zelenskyj úspěšně kandidoval.

Seriál se má začít vysílat ve středu středu v hlavním vysílacím čase. „Půjde mu o dobro státu, nebo jen o vlastní kapsu? To se dozvíte už zanedlouho,“ láká Soukup diváky na facebooku.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!