Karel Gott (†80): Lucie Bílá mu splní tajné přání!

Lucie Bílá a Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. října 2019 8:23 | Aktualizováno: 7. října 2019 10:05

Přípravy na loučení s Karlem Gottem vrcholí, do zádušní mše za legendárního zpěváka zbývá pár dní. Není tedy divu, že se objevují první informace o jejím programu. Lucie Bílá během ní Mistrovi splní jeho tajné přání.

Na tuto sobotu je naplánovaná zádušní mše za Karla Gotta (†80) v pražské svatovítské katedrále, jak si to údajně sám legendární zpěvák přál. Prosbu tlumočila Arcibiskupství pražskému jeho manželka Ivana Gottová. Teď ale vychází najevo, že to nebylo jediné přání Mistra.

Jak uvádí server blesk.cz, dům páně rozezní o nadcházejícím víkendu smutné melodie Ave Maria a Panis Angelicus v podání nejbližších přátel Karla Gotta, které o to osobně požádala vdova Ivana. Obě zmíněné skladby totiž patřily k jeho nejoblíbenějším.

Jmenovitě zazpívají písně Eva Urbanová, Štefan Margita a Lucie Bílá, která tak zesnulému zpěvákovi splní jeho velké přání. „Doufám, Lucie, že jednou zazpíváte z kůru i mně,“ prohlásil dle zmíněného serveru Gott před lety při posledním rozloučení s herečkou Stellou Zázvorkovou.

Zdroje serveru blesk.cz tvrdí, že u Lucie Bílé se uvažuje rovněž o písni Pie Jesu z Webberova Requiem. Slavnou kostelní píseň Panis Angelicus (Andělský chléb) zazpívají Margita s Urbanovou. Musí to ovšem ještě schválit zástupci katedrály, jelikož výběr hudby podléhá přísným pravidlům.

Témata: Karel Gott Lucie Bílá