Víte, že některé české hotely si zahrály ve známých filmech? A to dokonce nejen v českých, ale i v zahraničních. Česká republika je pro filmaře země zaslíbenou a tomu svědčí i rostoucí zájem o české lokace. Podívejme se společně, jaké hotely se objevily na stříbrném plátně.

Zdroj: redakce

James Bond v Karlových Varech


Karlovy Vary mají k filmu velmi blízko. Každoročně pořádaný mezinárodní filmový festival s plejádou hvězd je důkazem, že to tu filmaři prostě milují. Králem mezi karlovarskými hotely je již více než sto let je Grandhotel Pupp. V průběhu festivalu si zde luxusu užívají celebrity a po zbytek roku slouží hotel těm nejnáročnějším lázeňským hostům. Oblíbený je i u filmařů, kteří si jej zamilovali pro jeho majestátní vzhled a dobové interiéry.

Z nejznámějších filmů, které zde byly natočeny jmenujme v první řadě bondovku Casino Royale. Na českých obrazovkách je také často reprízovaná komedie Poslední prázdniny a nebo česká klasika Vrchní, prchni. Hotel prošel rekonstrukcí a vy si tak nyní můžete vychutnat prvotřídní ubytování a péči.

Zdroj: redakce

Důstojné ubytování nejen pro důstojníky


Dominantou Prahy 6 je již od 50. let minulého století Hotel International. Jeho siluetu můžete znát z legendárního českého filmu Šakalí léta, kde zazářil jeho rebel Bejby Martin Dejdar. V době vzniku patřil hotel k nejluxusnějším a hostil armádní důstojníky či zahraniční delegace. Byl vystavěn ve stylu socialistického realismu a ve filmu si můžete povšimnout výrazné rudé hvězdy na jeho průčelí. Ta už je naštěstí minulostí. Nicméně v interiéru hotelu stále ještě najdete mnoho děl od významných českých umělců. 

Díky velkému množství pokojů a konferenčnímu centru s kapacitou až 1200 míst je Hotel International velmi oblíbený pro pořádání kongresů a konferencí.

Zdroj: redakce

Sladké mámení v Karlově Studánce


Komedie století S tebou mě baví svět je legendou. Jen málokdo nezná hlášky z této rodinné komedie od Aleny Poledňákové nazpaměť. Co možná již tak známé není, je fakt, že filmaři film natáčeli v Jeseníkách, ačkoli se jeho děj má odehrávat v Beskydech. Pokud budete chtít na vlastní oči vidět hotel, kde přistižený Pepa utíká balkonem, měli byste navštívit Hotel Slezský dům a Karlově Studánce. Dodnes se zde najdou pamětníci, kteří si na natáčení vzpomenou. Údajně se v Lázeňském hotelu Slezský dům točila i scéna, kde Zdena Studénková alias Gábina zpívá populární song Sladké mámení.

Mámení a relax si můžete v Karlově Studánce užít také. Místní lázně jsou pojem a jezdí se sem léčit pacienti z celé republiky.