„Poslední rozloučení s Karlem Gottem připravuje paní Ivana Gottová ve spolupráci s Arcibiskupstvím pražským a dále Úřadem vlády České republiky a Kanceláří prezidenta republiky," uvedli pozůstalí po zpěvákovi na oficiálních stránkách KarelGott.com.

Zveřejnili též bližší informace ohledně rozloučení veřejnosti, které se odehraje v pátek 11. 10. 2019. „Rozloučení veřejnosti s Karlem Gottem se uskuteční od 8 do 22 hodin v Paláci Žofín na Slovanském ostrově v Praze. Rakev bude vystavena se státními poctami ve Velkém sále, za účasti čestné stráže Armády České republiky."

„Lidé budou moci k rakvi položit květinové dary a zapsat se do kondolenční knihy. V případě potřeby je zajištěn bezbariérový přístup. Upozorňujeme na omezené možnosti parkování v centru hlavního města Prahy a na uzavření Masarykova nábřeží od Národního divadla k Mánesu (časové rozmezí od pátku 11. října 2019 od 01:00 až do 24:00) pro veškerou dopravu. Proto doporučujeme použít městskou hromadnou dopravu," zní pokyny na oficiálním webu.

Také k zádušní mši, která bude v sobotu 12. 10. 2019, se objevily novinky. „Zádušní mše za Karla Gotta, kterou bude sloužit kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský, se uskuteční v 11 hodin v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Rakev bude vystavena na katafalku se státními poctami. Ceremoniálu se zúčastní příslušníci Hradní stráže. Přístup do katedrály je pouze na zvláštní pozvánku," napsala Ivana v podrobném vyjádření. Ovšem ani obyčejní lidé nepřijdou zkrátka...

„Po dohodě rodiny s Kanceláří prezidenta republiky bude moci veřejnost sledovat průběh zádušní mše na III. nádvoří Pražského hradu prostřednictvím velkoplošné obrazovky. Přístup na III. nádvoří bude pro veřejnost zajištěn výhradně z Hradčanského náměstí branou na IV. nádvoří od 8:00 hodin, až do naplnění kapacity III. nádvoří. Upozorňujeme, že z důvodu ochrany velkého počtu zúčastněných budou lidé procházet bezpečnostní kontrolou při vstupu do areálu Pražského hradu, kterou provádí Policie České republiky," stálo v prohlášení.

„Úřad vlády České republiky dále zajišťuje možnost zhlédnout průběh zádušní mše prostřednictvím velkoplošných obrazovek instalovaných na Hradčanském náměstí," doplnili Mistrovi pozůstalí a dodali: „Rodina děkuje všem institucím, které pomáhají a s nimiž spolupracuje při přípravě posledního rozloučení s Karlem Gottem."

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Autorka Gottova životopisu: Dal mi mobil na všechny svoje milenky!

Video
Video se připravuje ...

Autorka Gottova životopisu: Dal mi mobil na všechny svoje milenky! Blesk TV

Fotogalerie
73 fotografií