Hlavní obsah

Ford vylepšuje svou rodinnou dvojici, Galaxy už může být i luxusní

Novinky, fra

Oblíbené MPV Ford S-Max a Ford Galaxy dostaly vylepšení. Týká se především výbavy, kdy všechny verze získaly mnohem víc doplňků a Galaxy dokonce i luxusní odnož Vignale.

Foto: Ford

Ford S-Max a Galaxy pro rok 2020

Článek

Už proběhly informace o tom, že s modely S-Max nebo Galaxy je to nahnuté. Segment MPV neustále klesá v prodejích, takže by mohly následovat své menší sourozence, kteří už dospěli ke svému konci.

Jenže trh s MPV přece jen ještě neumřel úplně a zrovna S-Max je oblíbený vůz ve své kategorii a Galaxy je jedno z mála aut, které nabídne víc pohodlných míst i pro velké rodiny. A tak Ford modely zatím stále drží, a naopak jim přihrává další výbavu, aby byly ještě atraktivnější.

Foto: Ford

Sportovnější S-Max už verzi Vignale má, takže zde novinky jsou hlavně ve výbavě ostatních verzí.

Vozy pro rok 2020 poznáte podle nové masky, která mění tvář auta docela výrazně. Není to změna dramatická, ale stále hodně viditelná. Maska je větší a oblejší, vstupy vzduchu pod ní pak získaly nový tvar, když nejvyšší verze mají stříbrné orámování.

Oba vozy ve výbavách Trend a Titanium dostávají ve standardu rozměrné pohodlné sedačky, které se dají nastavovat v osmnácti směrech a mají i atest o dobré podpoře zad. Auta také dostala FordPass Connect, což je infotainment, který má v sobě wi-fi hotspot s možností připojení až deseti přístrojů. Samozřejmě že novinky jsou třeba v nových kolech a dalších drobnostech.

Vignale je vrchol

Také velké Galaxy se nyní dostává do sekce luxusních modelů s označením Vignale. Tu před mnoha měsíci zavedl Ford jako reakci na to, že ohromné množství zákazníků nakupovalo auta v té nejvyšší výbavě a s mnohými doplňky k tomu. A tak značka vyšla vstříc těmto zákazníkům a připravila stupeň, který je zahrne velkým luxusem. Třeba je zde použita kůže na obšití i středového tunelu, najdete tu hliníkové pedály, vyhřívaný volant, ventilovaná a vyhřívaná přední sedadla, adaptivní tempomat apod.

Zmodernizované vozy se na český trh dostanou pravděpodobně ještě do konce roku, zatím není jasné, jak se bude hýbat s cenami.

Foto: Ford

Galaxy je oblíbené auto díky své velikosti a prostornosti

Foto: Ford

Přístrojovka Fordu Galaxy Vignale je obšita kůží

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám