Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Černá série Karlových Varů je ukončena, Koblasa rozhodl proti Litvínovu v prodloužení

Po dobrém startu do sezony prožívali nepovedené období, když na výhru čekali posledních pět zápasů. Hráči Karlových Varů ale šňůru nezdarů přetrhli v předehrávce 9. kola po vítězství 4:3 v prodloužení nad Litvínovem. Rozhodující branku zaznamenal Petr Koblasa. Západočeši poskočili na devátou příčku, Verva je dvanáctá.

Hokejisté Karlových Varů slaví Koblasovu branku
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Troufnu si říci, že po většinu zápasu jsme byli lepším mužstvem, až na závěr, kdy jsme to měli zvládnout lépe. Měli jsme se držet naší hry a nepouštět soupeře do tlaku, ze kterého zaslouženě vytěžil vyrovnávací gól. Jsme rádi, že i přes určité smolné momenty v zápase se mužstvo nepoložilo a utkání si vzalo zpátky. Dva body jsou pro nás cenné," řekl asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška.

Podkrušnohorské derby začalo v opatrnějším tempu a v úvodu si ani jeden tým nevytvořil větší brankovou příležitost. V deváté minutě ale kuriózním způsobem otevřel účet zápasu Petružálek, kterému stačilo pouze vložit hokejku do rozehrávky Graňáka a překvapený Novotný jen sledoval, jak puk skončil za jeho zády.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Litvínov

Když se domácí oklepali z nešťastné branky, prosmýkl se v 15. minutě mezi litvínovskými obránci Vondráček a prostřelil Januse mezi betony. Aktivnější Energie otočila skóre v 18. minutě. Při Kašparově vyloučení využil přesilovou hru Flek, který zužitkoval Grígerovu přihrávku zpoza branky.

Na začátku druhého dějství Novotný zlikvidoval příležitosti agilního Jarůška a Petružálka, ale ve 24. minutě za něj už zapadla Jarůškova nenápadná střela. Zatímco Litvínov potrestal v této fázi každou chybu domácích, pozorný Janus v polovině zápasu dokázal mimo jiné zneškodnit při samostatném nájezdu i Koblasův blafák.

Co zatím trápí Litvínov? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Když následně po dorážce Skuhravého skončil puk za zády litvínovského gólmana, sudí po konzultaci s videorozhodčím branku neuznali. Ve 34. minutě neudržel nervy na uzdě Koblasa a po naražení protihráče na mantinel obdržel trest na dvě plus deset minut.

Ve třetí části po úvodním náporu Severočechů ujel Rachůnek a po 53 vteřinách hry vrátil vedení na stranu domácích. Po zbytek třetiny se šance střídaly na obou stranách. V závěru se hosté tlačili za vyrovnáním a v 58. minutě se dočkali. Bombou od pravého mantinelu se podruhé v zápase trefil Petružálek.

"Byl to dnes dost nervózní zápas. Tím, že se nově padá přímo, je sezona od začátku jiná. Nikdo nechce zůstat dlouho na konci tabulky. Myslím si ale, že se pořád jedná o začátek soutěže, o první zápasy, být na konci tabulky v této fázi ještě není tak kritické. Každopádně jsme si vědomi, že jsme v druhé půlce tabulky a musíme hrát lépe. V současné době je extraliga strašně moc vyrovnaná, každý může porazit každého," řekl litvínovský útočník Filip Helt.

Domácí ještě v poslední minutě řádné hrací doby mohli potrestat špatné střídání Litvínova, ale nabídnutou přesilovku nevyužili. A to ani její zbytek v prodloužení. V 63. minutě ale rozhodl ve prospěch Energie Koblasa, který projel přes celé hřiště a z levého kruhu překonal Januse.

"Hrajeme málo agresivně. Nehrajeme přímočaře, v čemž nás domácí přehráli. Vytváříme si málo gólových šancí tím, že puky nedáváme do brány a nevytvoříme si tlak. Kdybychom si tlak vytvořili jako ke konci zápasu, tak si myslím, že bychom zápas dotáhli do vítězného konce," prohlásil asistent trenéra Litvínova Jindřich Kotrla.

Předehrávka 9. kola hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Vondráček (Skuhravý, M. Rohan), 18. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 41. T. Rachůnek (Flek), 63. Koblasa - 9. J. Petružálek, 24. Jarůšek (Ščotka), 58. J. Petružálek (V. Hübl, F. Lukeš). Rozhodčí: Pešina, Hradil - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:3, navíc Koblasa 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3399.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Gorčík - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera - L. Kašpar, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, M. Hanzl, J. Petružálek, - Jurčík, Helt, Trávníček - Myšák, J. Mikúš, Gerhát. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články