Při své rekordní jízdě zemřela nejrychlejší žena světa. Policie stále neví jak

Devětatřicetiletá závodnice, televizní hvězda a rekordmanka v rychlosti Jessi Combsová zemřela na konci srpna, když se pokoušela překonat rekord nejrychlejší ženy světa. Ve speciálu North American Eagle Supersonic Speed Challenger tragicky havarovala a na místě zemřela. Policie případ vyšetřuje, ale doposud neví, co se stalo.

Píše se 27. srpen 2019, když blonďatá kráska, titulovaná jako nejrychlejší žena na čtyřech kolech, usedá v oregonské poušti Alvord do speciálu North American Eagle Speed Challenger o síle 52 tisíc koní. Speciálně upravená přepadová stíhačka F-104, červený „doutník“ s legendárním orlem na boku, jí má pomoci překonat dosavadní absolutní ženský rychlostní rekord na zemi – 825 kilometrů v hodině, který se v roce 1976 podařil Kitty O´Neilové ve stíhačce na třech kolech.

Jessi věří technice i sobě – za sebou má ostatně několik super rychlých jízd, kdy během zahřívacích kol dosáhla v jednom směru přes 777 kilometrů v hodině.

Jeden z posledních srpnových dnů měl být tím, kdy Jessi dosáhne rychlosti přes 1000 kilometrů v hodině a stane se nejrychlejší ženou světa. Ve dvou jízdách tam a zpět napříč oregonskou pouští se jí povedlo dosáhnout průměrné rychlosti 531,89 mph, což je téměř 856 kilometrů v hodině. Pak se ale něco událo, Jessi Combsová havarovala v rychlosti kolem 643 kilometrů v hodině a na místě zemřela.

Co přesně se v poušti stalo, nikdo zatím neví. Stanice šerifa v Harney County uvedla, že telefonát o tragické nehodě na dně vyschlého jezera v alvordské poušti obdržela v úterý 27. srpna ve čtyři odpoledne. Oregonská policie odvezla stroj k ohledání a příčiny tragédie vyšetřuje. Mlčí oficiální zdroje, rodina i webové stránky Jessi Combsové. Přitom kolem všech pokusů o prolomení rychlostního rekordu se vždy spustí velká show.

Tentokrát tomu tak nebylo. Podle jedné z verzí projel stroj kolem měřícího úseku příliš rychle, včas nezabrzdil a vjel do neupravené části pouště. Další informace hovoří o požáru speciálu, který mohl vzniknout už před nehodou. Vše by měly osvětlit řídící jednotky, ze kterých se nyní snaží policie získat potřebná data.

Tým Jessi Combsové tragédii záhy potvrdil s tím, že její poslední chvilky se odehrály v kruhu přátel a rodiny, a během činnosti, kterou měla Jessi nejraději. Jeden z členů týmu, Terry Madden, na svém instagramu uvedl, že byl u nehody mezi prvními. „Věřte mi, dělali jsme vše, co bylo v lidských silách, abychom ji zachránili,“ vzkázal sledujícím.

Fenomén Jessi Combsová

Byla to drobná živelná blondýna s pomněnkovýma očima, odzbrojujícím úsměvem a nekonečným optimismem. Combsová platila za nebojácnou rebelku, která neváhala překročit své vlastní hranice komfortu. A Amerika ji milovala. Bořila totiž zavedené stereotypy a povzbuzovala ostatní ženy k životu bez omezení

Svět ji zná jako nejrychlejší ženu na čtyřech kolech, ale za oceánem patřila mezi celebrity. Byla to závodnice tělem i duší, která rychlostí žila. Působila také v řadě televizních show – nejznámější jsou Bořiči mýtů. Objevila se v oblíbených pořadech, jako Xtreme 4x4 nebo All Girls Garage. Spolupracovala s automobilkami a podílela se i na představení nového Mercedesu třídy G.

It may seem a little crazy to walk directly into the line of fire... those who are willing, are those who achieve great things. .
.
People say I’m crazy. I say thank you ;)
.
.
.
#fastestwomanonearth #almost #fasterthanfast #jetcar #afterburner #landpseed @landspeed763 #iwillgofaster #gottabreak512 #aimingfor619 #currentlyat483 #northamericaneagle
#i❤️afterburners

24. srpna 2019 v 23:22, příspěvek archivován: 7. října 2019 v 12:29

První rekord Jessi Combsová zlomila v roce 2013, kdy v alvordské poušti dosáhla průměrné rychlosti 642 kilometrů v hodině. Během jedné z jízd navíc tachometr ukázal 709 kilometrů za hodinu. O tři roky později tento údaj ještě překonala, když dosáhla rychlosti 768 kilometrů v hodině.

V loňském roce se opět pokusila rekord pokořit a během zahřívacích kol dosáhla několikrát rychlosti přes 777 kilometrů v hodině. Bohužel jen v jednom směru. V tom druhém, který je potřeba ke zprůměrování rychlosti, však došlo k poškození mechanismu u zámku dveří, které zůstaly otevřené a úlomky ve vysoké rychlosti poškodily motor. „Jsem v pohodě, jsme v pořádku, žádná nehoda, nikdo se nezranil...,“ uvedla tenkrát ve videu svým fanouškům.

Nejrychlejší žena na čtyřech kolech, Američanka Jessi Combsová, zemřela při...

Jessi Combsová byla ale také offroadovou závodnicí, připsala si na konto několik vítězství a výhrou v soutěži Kings of Hammers získala titul Královna.

A věnovala se také dalším, na první pohled chlapským věcem. Na základě rozhovorů s ženami vytvořila vlastní kolekci pracovních doplňků pro ženy – svářečky, které byly nejen krásně barevné, ale především jim lépe vyhovovaly, protože do té doby se musely vypořádat s nevhodnými kombinézami, rukavicemi nebo příliš velkými svářečskými helmami.

Jejím snem bylo stát se nejrychlejší ženou světa. Svět také opustila mnohonásobně rychleji než jakákoli jiná žena v historii. Zatím bez očekávaného titulu. Ten však získá s největší pravděpodobností in memoriam. Do Guinessovy knihy rekordů se Combsová zapíše rychlostí 856 kilometrů v hodině. V první jízdě totiž dosáhla průměrné rychlosti 829 kilometrů v hodině, ve druhé jízdě v opačném směru pak téměř 883 kilometrů v hodině. Rekord Kitty O´Neilové tedy podle všeho překonala o více než 30 kilometrů v hodině. Záznam byl poslán k ověření.

Dva dny před tím, než se vydala pokořit rychlostní rekord, napsala na svůj twitter: „Může se zdát bláznivé vstoupit přímo do první linie. Ale jen ti, kteří jsou ochotní podstoupit něco takového, dosáhnou velikých věcí. Lidé říkají, že jsem blázen. Já říkám: děkuji.“

Happy 4th of July everyone! May our independence allow us to experience life at different speeds ;) Proud to be a part of this nation.
#starsandstripes #4thofjuly #patriot #freedom #independenceday #fireworks #northamericaneagle #fasterthanfast #fastestwomanonearth #redwhiteandblue

4. července 2019 v 16:51, příspěvek archivován: 7. října 2019 v 12:27
Témata: rekord, policie
  • Nejčtenější

Autoškoly mají povinně vyučovat holandský chvat na otevření dveří, přeje si EU

25. března 2024

Autoškoly by se měly do budoucna při výcviku nových řidičů věnovat bezpečnosti chodců a cyklistů....

Ukrajinský malíř nevzdává boj se Škodou. Spor o design zamítl i ústavní soud

28. března 2024

Malíř a designér Vladislav Vovkanič neuspěl s ústavní stížností ve sporu se společností Škoda Auto....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

AUTOVIDEO: Čínské ferrari nemá žádné zápaďácké díly. Stovku dá za 1,9 s a stojí třetinu

24. března 2024

Čína se stále více emancipuje i v případě supersportovních aut. V poslední době se objevily...

Autorizované, nebo neautorizované servisy? Boj mezi nimi se vyostřuje

22. března 2024

Dát auto do autorizovaného, nebo neautorizovaného servisu? Věčné dilema, které nemá jednoduchou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Číňané vycítili šanci uspět s létajícími auty, koupili práva na slovenský AirCar

27. března 2024  18:40

Čínská společnost Hebei Jianxin Flying Car Technology koupila exkluzivní práva na výrobu a...

Průkopnický fiat ukázal všem cestu. Jezdil s ním i Ferrari

29. března 2024

Italská továrna Fiat představila koncem 60. let minulého století vůz, který předběhl konkurenci a...

Dopravní policie v pohotovosti. Akce Velikonoce bude probíhat čtyři dny

28. března 2024

S cílem zabezpečit plynulost dopravy a zvýšit bezpečnost všech účastníků silničního provozu...

Xiaomi na kolech v prodeji. Čínský výrobce telefonů už nabízí svůj elektrovůz

28. března 2024,  aktualizováno  15:25

Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily. Firma v Číně zahajuje...

Diář petrolheada: Do Mostu dorazí klenoty z Mnichova i Stuttgartu

28. března 2024

Zdá se, že i přes poslední záchvěvy je zima u konce a vládu po ní přebírá snad rovnou léto. Alespoň...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...